• Impressie nieuwe Ingang Vershof zijde Spoorhaag.

    Bron: Altera Vastgoed

Vershof volledig op de schop

Verswinkeliers zijn enthousiast

HOUTEN De verbouwing binnen in de vershof staat op het punt van beginnen. Eerder berichtten wij u al dat de Vershof verbouwd zal worden. Terwijl u waarschijnlijk heerlijk van de zomervakantie heeft genoten. Hebben diverse mensen in en rondom de Vershof niet stilgezeten. Maandag 28 augustus zullen de groenteman en de visspeciaalzaak zijn verhuisd naar een tijdelijk onderkomen.

Kabels onder het wegdek werden verlegd; omdat straks de muren iets naar buiten verplaatst zullen worden. De ruimte van de orthodontist (tegenover de Jumbo) is helemaal kaal en opengebroken. Straks zal hier de nieuwe winkel van Peter en Margot Ultee  komen te zitten. Op de oude plaats van de groenteman zal de nieuwe ingang van de Vershof mooi in het verlengde van de winkelstraat komen te liggen. Er komt een compleet nieuwe vloer, een nieuw hoog (glazen) plafond. Tussen de regels door, kunt u al lezen, dat de nieuwe Vershof  een ruim opgezet centrum zal worden met veel licht. Tot die tijd, zullen de verswinkels tijdelijk op een andere plaats komen te zitten. Zodat in de tussentijd hun nieuwe winkel en het algemene winkelpand volledig verbouwd en ingericht kan worden.

 

EERST De ingang bij Peter Ultee Groenten en Fruit en Visspeciaalzaak Corne de Jong zullen nu als eerste worden aangepakt. De groenteman zal daarom tijdelijk verhuizen naar de kant van het treinstation aan het Onderdoor. De winkel zal via twee openingen bereikbaar zijn: van buiten via de schuifdeur links van de pizzeria, en vanuit binnen links van de slager. Qua assortiment zult u niks merken van deze verhuizing; alles krijgt weer een plek in de tijdelijke winkel. Zaterdag a.s. kunt u nog gewoon op de oude vertrouwde plek terecht. Zondag zal er intern flink verhuisd worden, zodat maandag 28 augustus de deuren op de tijdelijke nieuwe plek opengaan. Corne de Jong gaat naar buiten. Hij krijgt in de loop van de week van  28 augustus een tijdelijke viskar, buiten op de stoep.  Zijn mooie grote viskar waarin u natuurlijk hetzelfde assortiment kunt krijgen vind u ook aan de kant van het  treinstation aan het Onderdoor.  In verband met zijn frituur en afzuiging, was dit 'binnen' tijdelijk niet mogelijk. De ruimte van de Halfords zal hij tijdens de verbouwing als opslag gebruiken. Het meest opvallende aan het winkelbeeld zal misschien wel zijn, dat de ingang bij de groente en de vis, tijdelijk dichtgaat. Uiteraard kunt u de winkels in de Vershof bereiken via de andere algemene ingang. Maar ook via 4 winkels: de kookwinkel 'Bij ons in de keuken', de tijdelijke winkel van Peter Ultee, de Vlajerie en de Pizzeria.

 

VERDER Wat valt er verder nog op? De glazen winkelruimte op de hoek bij het treinstation, hier zal in oktober/november de nieuwe zaak van de pizzeria komen te zitten. Vervolgens schuift de oude pizzeria dus weer op, zodat er ruimte gemaakt wordt voor verdere verbouwing van de andere nieuwe ruimtes. Kortom, een heel geschuif en gepuzzel. De aannemer zit er bovenop en de verswinkeliers zijn enthousiast. Dus even geduld… Houten heeft er straks een grote, complete, moderne verswinkel met belevingsconcept bij. We zijn benieuwd...