• De trucks komen vanaf de Schalkwijksebrug

    John van Amerongen

Verkeershinder Truckersdag

HOUTEN Automobilisten zullen zaterdag 20 mei hinder kunnen ondervinden vanwege de truckertocht voor gehandicapten. Men moet er rekening mee houden dat die dag tussen 11.00 en 12.50 uur verscheidene doorgaande wegen in Houten, 't Goy , Tull en 't Waal en Schalkwijk, door een lange colonne van ruim 100 vrachtwagens, Rode Kruis-busjes en trucks, korte tijd zijn bezet.

Vanaf 11.00 uur is de Staart ter hoogte van het benzinestation richting A27 en richting Rondweg een kwartier gesloten vanwege het passeren van deze colonne. Op de Rondweg aan de oost- en noordoostzijde is het tussen 12.30 uur en 12.50 uur, voor automobilisten die de diverse wijken willen verlaten, niet mogelijk om links af te slaan. Geadviseerd wordt op het moment dat de colonne passeert, de Rondweg rechtsaf met de klok mee te rijden om de bestemming te bereiken, ofwel achteraan te sluiten. Ook de Beusichemseweg tot aan de Goyerbrug zal tussen 11.15 uur en 11.40 uur ernstige vertraging ondervinden. Om ± 11.50 uur zal het verkeer op de Provincialeweg richting Lekdijk ter hoogte van de Zuwedijk, gedurende een kwartier door het passeren van de colonne, worden gehinderd. Verkeer komend van Tull en 't Waal zal op de Waalseweg bij de kruising Lange Uitweg rekening moeten te houden met vertraging van een kwartier vanaf ± 12.10 uur. Aansluitend zal de colonne door Schalkwijk rijden wat hinder tot gevolg heeft op de Jhr. Ramweg.

Her en der zijn verkeersregelaars ingezet en de colonne wordt begeleid door gemotoriseerde verkeersregelaars. Om ongelukken te voorkomen wordt van u verwacht de aanwijzingen van deze personen op te volgen. De organisatie van dit evenement hoopt dat de inwoners van de gemeente Houten begrip zullen hebben voor de verwachte hinder, om samen met u de gehandicapte deelnemers

een fantastische dag te kunnen bezorgen.

De volledige route met doorkomsttijden kunt u nakijken op de site

rotary.nl/houten of op facebook.com/truckersdaghouten