• Heb je een idee om het kruispunt veilig te maken?

    Gemeente Houten

Prijsvraag: hoe kan dit kruispunt veiliger?

HOUTEN Al jaren vinden vele inwoners het kruispunt De Molen/Kruitmolen bij de bushalte in het centrum een gevaarlijk punt. Je moet er heel goed opletten. De gemeente Houten vraagt aan inwoners om de gouden tip om het kruispunt veiliger te maken.

WAT IS HET PROBLEEM?Wat is het probleem? Vooral in de spits zijn er veel fietsers op het smalle (brommer)fietspad en de voetgangersoversteek. Automobilisten moeten lang wachten. Zij overzien niet wat een goed moment is om te gaan rijden omdat fietsers uit drie richting komen en hun zicht op het fietspad beperkt is. Meestal gaat het goed, maar soms gaat het mis.

HEEFT U DE GOUDEN TIP? Verkeerswethouder Kees van Dalen: "We willen er graag verbetering in brengen. Experts hebben er naar gekeken, maar we hebben dé oplossing nog niet te pakken. Heeft u een idee hoe we dit punt veiliger kunnen inrichten? Laat het dan weten!"

DOE MEE VÓÓR 1 NOVEMBER Heeft u een goed idee? Werk het idee dan uit in een schets of ontwerp en vul vóór 1 november het formulier in op www.houten.nl/goudentip. Daar vindt u ook de wedstrijdvoorwaarden. Met uw idee kunt u een cheque van 250 euro voor fietsaccessoires winnen. Deze kunt u besteden bij één van de lokale rijwielhandelaren. De gemeente maakt tussen 15 november en 15 december 2019 de uitslag van de wedstrijd bekend en neemt dan met de winnaar contact op.