• Appartementen Koningin Julianastraat

    Rina Knopper
  • Parkeren langs de Kon. Julianastraat

    Rina Knopper
  • Parkeren langs de weg kon. Julianastraat

    Rina Knopper

Parkeerproblemen Kon. Julianastraat

HOUTEN Na de realisatie van het appartementengebouw in het voormalige postkantoor aan de koningin Julianastraat is er ook een parkeerprobleem geboren. Er zijn voor de maar liefst 10 appartementen 4 luttele parkeerplaatsen gerealiseerd. Inmiddels is de verkeerssituatie onveilig en steggelen de bewoners om de laatste vrije parkeerplaatsen.

Rina Knopper

ZORGENKINDJE Dat er al vaker is nagedacht over de veiligheid in deze straat is geen geheim, de weg is een rechte doorgaande weg naar het plein. De laatste jaren zijn er - mede met het oog op het aangrenzende 'kleuterplein' van de van Harteschool - snelheidsbeperkende maatregelen genomen. Helaas is door de komst van het wijkje Dubbelzand en vooral het appartementencomplex deze veiligheid verdwenen. ,,Er zijn 10 appartementen, veel één-persoons, maar in het weekend tel ik gemakkelijk 18 auto's hier voor en om de deur. Allemaal her en der geparkeerd. Soms staat er een hele grote bus voor mijn deur gepropt, ik kan bij wijze van spreken mijn eigen huis niet meer in", vertelt een buurman. Een woordvoerder van de gemeente beaamt het probleem: ,,Het is bekend dat er te weinig parkeervoorzieningen zijn gemaakt voor het appartementengebouw. Deze bouw voldoet totaal niet aan de geldende parkeernorm." Hij weet echter niet of er al maatregelen in de maak zijn om de situatie te verbeteren. Tussen de ontwikkelingsfase en de bouw van het appartementencomplex zijn er parkeerplaatsen ingeleverd of weggelaten, dat is niet helemaal duidelijk. 

VISIE OUDE DORP Buurtbewoners denken dat het probleem nóg groter wordt als men volgens het plan Visie Oude Dorp kiest voor de Koningin Julianastraat als optie om 'aanrijroute' te worden naar het Plein. ,,Tel maar eens op: slecht overzicht door overal geparkeerde auto's, toenemend bestemmingsverkeer en een naastgelegen 'kleuterplein', dat vraagt om problemen", verzucht de buurman.

,,Een oplossing kan liggen in het doorvoeren van de blauwe zone of parkeervergunningen af geven aan bewoners. Extra parkeerplaatsen blijven een voorwaarde om deze chaos op te lossen", zegt de medewerker van de gemeente.

Het is niet bekend of er op dit moment actie ondernomen wordt om de situatie te verbeteren.