• Veel fietsers fietsen zonder licht

    VVN

Honderden fietsers zonder licht in Houten

HOUTEN Op 15 oktober werden tijdens een waarschuwingsactie in de gemeente Houten maar liefst 200 fietsers staande gehouden omdat zijn hun verlichting niet op orde hadden. De fietsers hoefden de boete van € 55,- niet te betalen. In plaats daarvan werden zij geïnformeerd over de risico's en gevaren van zonder licht fietsen. daarnaast kregen zij van Veilig Verkeer Nederland afdeling Houten, noodverlichting om veilig thuis te komen. Van de gemeente ontvingen zij een kortingsbon om hun voor- en/of achterlicht te laten maken bij de lokale fietsenmakers. De actie is een samenwerking tussen Veilig Verkeer Nederland, de politie en gemeente Houten om fietsers bewust te maken van de risico's als je zonder verlichting deelneemt aan het verkeer.


VOORKOM ONGELUKKEN Wanneer het buiten donker is moet de fietsverlichting aan. Fietsen zonder licht is gevaarlijk, 95% van de fietsers bevestigt dit ook. Met goede fietsverlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met 20%. Veilig Verkeer Nederland helpt fietsers een handje en voert waarschuwingsacties uit in de provincie Utrecht in samenwerking met politie en gemeentes. De provincie Utrecht financiert deze opdracht. Heb jij je fietsverlichting in orde? Meedoen is makkelijk. Kijk voor meer informatie op: vvn.nl/ik-val-op

OVER VVN Veilig Verkeer Nederland is dé verkeersveiligheidsorganisatie van Nederland. Maatschappelijk betrokken en weet wat er leeft op straat. Onze missie: iedereen veilig over straat. Veilig Verkeer Nederland activeert en faciliteert zoveel mogelijk mensen en organisaties om daar een bijdrage aan te leveren. Meedoen is makkelijk!