• Lachende gezichten bij de Vijfwal Family Run

    Danny van der Bree

Veel plezier en lachende gezichten bij Vijfwal Family Run

HOUTEN Samen met je kind allerlei obstakels overwinnen en vooral veel plezier beleven als je samen met hen in de buitenlucht kunt genieten van het Vijfwal Sportparcours in Houten; dat waren de ingrediënten van de tweede editie van de Vijfwal Family Run van afgelopen vrijdag 25 mei.

In drie verschillende routes gingen de bijna 200 deelnemers op en over het Vijfwal Sportparcours naar de survivaltuin van familiecentrum Kids Lodge. Daar ging men al buikschuivend de finish over; iets wat zeker geen straf was met het prachtige warme weer.

More Chi Martial Arts stelde ook dit jaar hun accommodatie beschikbaar en enkele leden van hen begeleidden de deelnemers aan de vijf kilometer route als Personal Trainer. De organisatie van de Vijfwal Family Run bestond dit jaar uit vier partijen, sportcentrum Body Business Houten completeerde de organisatie en verzorgde onder andere de warming up en één van de slot obstakels.

Wethouder sport Kees van Dalen opende het geheel en sprak vol lof over de buitensport mogelijkheden in Houten. Met een verdubbeling van het aantal deelnemers is er voldoende animo om de mogelijkheden van het Vijfwal Sportparcours te ontdekken. Zo kon je onder een kruipnet door, werden trappen beklommen, push en pull ups gedaan, maar ook maakten de deelnemers gebruik van de survivaltuin. Loopsportcentrum Houten maakte enkele interval loopoefeningen mogelijk.

Alle deelnemers namen met een grote glimlach de welverdiende medaille in ontvangst. Daarnaast werden ze ook nog voorzien van een flesje water, een appel van Jumbo Spoorhaag en een goedgevulde goodiebag, met onder andere een Run2Day magazine.

Foto's en sfeerbeelden kun je bekijken op de Facebookpagina van Sportpunt Houten.