• Gijs van Leeuwen

    Gijs van Leeuwen

Van Leeuwen wethouder in Zaltbommel

HOUTEN Bij de lokale verkiezingen op 21 maart jl. stond Gijs van Leeuwen op de derde plek van de kandidatenlijst voor de SGP. Hij was beoogd wethouder in het geval de SGP deel uit zou gaan maken van het nieuwe college in Houten. Inmiddels is hij voorgedragen als wethouder in Zaltbommel.

 

Gijs van Leeuwen (1962) is een oud-Houtenaar en vanaf zijn achttiende politiek actief. In 1989 kwam hij in de commissie Algemene en Economische zaken en in 1994 volgde hij Jan Roeleveld op als raadslid en fractievoorzitter. In oktober 2015 heeft hij, mede door zijn verkiezing in maart 2015 tot statenlid in de provincie Utrecht, het stokje overgedragen aan Wouter van den Berg. Gijs van Leeuwen is ook tot maart 2015 ruim 6 jaar actief geweest als algemeen bestuurslid van het waterschap de Stichtse Rijnlanden. Daarnaast is hij actief geweest binnen het kerkelijke jeugdwerk. Ook is hij vijf jaar voorzitter geweest van de Ouderraad van de Johannes Bogermanschool.

 

In Zaltbommel hebben de vier formerende partijen SGP, ZVV (Zaltbommel Veranderen met Visie), CU en VVD hebben op 9 mei jl. de definitieve versie van het bestuursakkoord vastgesteld. In de raadsvergadering van 17 mei worden de wethouders, waaronder Gijs van Leeuwen voor de SGP, voorgedragen, gepresenteerd en – naar verwachting – ook benoemd. Voor zijn functie als wethouder in Zaltbommel is het niet strikt noodzakelijk dat Gijs van Leeuwen Houten als inwoner moet verlaten.