• Adrie van Rijn is één van de enthousiaste vrijwilligers van Vervoer Houten

    Irene van Valen

Van deur tot deur

HOUTEN Ouderen en mindervaliden zonder eigen vervoer kunnen gebruik maken van de golfkarren van Vervoer Houten. ,,Wij rijden binnen de Houtense Rondweg van deur tot deur. Denk daarbij aan het bezoeken van de huisarts, de fysiotherapeut of om boodschappen te doen. Een enkele reis kost €2,50. Voor een retourtje betaalt men €5,-. Met de U-pas, ook wel Wmo-vervoerspas genoemd, krijgt men 50% korting. Maakt iemand veel gebruik van Vervoer Houten, dan zijn tienrittenkaarten te koop bij The Read Shops in het Oude Dorp en op Castellum of bij Van Houten & Co in Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld en Huis van Houten", legt bestuurslid Louise de Ruiter uit.

Irene van Valen

SPECIALE RITTEN ,,We rijden van maandag tot en met zaterdag. Naast normale ritten is het mogelijk op zaterdagen een Rondje Mooi Houten te reserveren, waarbij we voor €10,- langs de mooiste plekken in Houten rijden. Daarnaast bieden we Wensritten en bezoeken dan een bijzondere plek, bijvoorbeeld het huis waar iemand vroeger woonde. Deze ritten kosten €2,50 of €5,-. ", vult Ruud van der Mee aan. Hij is één van de vijf bestuursleden. ,,Per dag rijden we gemiddeld 35 ritten."

MOOI WERK In 2011 startte Kids Lodge het initiatief om de golfkarren die overdag stil stonden te gebruiken voor ouderen vervoer. Het groeide in 2016 uit tot Stichting Vervoer Houten. ,,Wij doen speciaal en dankbaar werk en bouwen een band op met ouderen. We doorbreken een stuk eenzaamheid door met hen mee te gaan. We leren mensen kennen en leven mee. De vrijwilligers vormen een hecht team. Zij zijn zelfsturend, kennen elkaar en werken met liefde samen. Dit werk gaat je aan het hart. Sinds 2018 rijden we met twee golfkarren. Onze nieuwe droom is een derde golfkar. het liefst één die geschikt is voor rolstoelvervoer", vertelt Louise.


GEZOCHT ,,Vervoer Houten telt 36 vrijwilligers. We hebben voldoende chauffeurs, echter te weinig telefonistes. Zij zijn het eerste contactpunt en zijn verantwoordelijkheid voor de planning. Zij draaien telefoondiensten van drie uur en zijn bereikbaar van maandag tot donderdag van 09.00-15.00 uur en op vrijdag van 09.00-12.00 uur op telefoonnummer 06-53883090 om ritten te reserveren. Twee bestuursleden leggen hun taken neer, daarom zoekt Vervoer Houten twee nieuwe leden voor de PR en een notulist."