• Van Dalen roept achter raadszaal spreektafel op tot duik deelname

    John van Amerongen

Van Dalen geeft startsein

HOUTEN Nog een paar dagen en het jaar 2017 behoort weer tot het verleden. Iedereen die fris het jaar in wil gaan kan maar kort uitslapen. Op de eerste dag van 2018  vindt in de Rietplas voor de zestiende maal het grootste kortst durende evenement van de regio plaats: de Nieuwjaarsduik Houten. Tien minuten voor  aanvang start Damian Murphy, van Fysio Workshop Houten, weer een hilarische warming up. Klokslag 12.00 uur geeft wethouder Kees van Dalen het startsein. Daarna zal hij zich bliksemsnel van zijn badjas ontdoen en achter de sportievelingen aan het water in rennen.

Na 2011 neemt hij in 2018 voor de tweede maal de starthandschoen op als wethouder. Van Dalen: "Je moet er gewoon ook bij zijn. Mobiliseer je familieleden, vriendinnen, je clubmaten en laat, net als ik doe, zien dat je er bij bent". Op Nieuwjaarsmiddag is Van Dalen niet alleen lijstaanvoerder van de groep Houtense gemeentemedewerkers door voor de zesde keer deel te nemen, maar ook voor het CDA bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Van Dalen lachend: "Ik sluit niet uit dat ik deze keer ook weer in het partijgroen te water zal gaan" .

CHAGRIJNIG De wethouder van ondermeer vergunning- en dienstverlening, cultuur en sport is geen bankzitter maar zeer sportief ingesteld. Van Dalen; "Ik heb een best drukke baan dat ook vraagt om ontspanning. Ik sport 3 á 4 keer per week. De ene keer fietsen, dan spinnen en hoop in 2018 voor de twaalfde keer de Nijmeegse vierdaagse te lopen. Maar ik fluit ook hockeywedstrijden, loop de Santa Run en doe aan bergsport. Van niet sporten word ik echt chagrijnig, maar gelukkig heb ik de basisbehoefte om fit te blijven".

TROTS De Houtense sportvisie heeft onder andere als doel dat alle Houtenaren genieten van sporten en bewegen en hierdoor gezond zijn en blijven. Van Dalen: "Daarom roep ik iedereen op om op tijd het bed uit te komen en met elkaar gezellig op 1 januari bezig te zijn op het strand en in het water. Ik heb altijd veel waardering voor de vrijwilligers die zoiets belangeloos mogelijk maken. Die credits geef ik ook graag aan de ontelbare andere Houtense vrijwilligers van de vele sportverenigingen en andere groepen. Daar mogen wij echt trots op zijn".

MEDAILLE Wie voor de 10e of 15e keer heeft deelgenomen aan de Nieuwjaarsduik zal na afloop hoogst persoonlijk een herinneringsmedaille  omgehangen krijgen door de wethouder. "Ik daag hierbij mijn fractiegenoten ook uit om samen met mij te water te gaan. Goed voorbeeld doet tenslotte ook goed volgen".

Opgave voor de duik is tot 31 december uitsluitend digitaal mogelijk op www.nieuwjaarsduikhouten.nl. Hier is alle deelname informatie te vinden. Informatie kun je ook vinden op de Facebook pagina www.facebook.com/duikinhouten.  Laat je niet verrassen en geef je snel op want het maximaal deelnemers is gesteld op 700 en vol = vol.

Voor wie het spektakel bijwoont als supporter of deelnemer krijgt als dank op het strand een gratis kop warme erwtensoep aangeboden. Het evenement bestaat immers bij de gratie van de deelnemers, de toeschouwers en lokale sponsoren.