• De vrijmarkt rond de Imkersplas

    John van Amerongen
  • Koningsdag 2017

    John van Amerongen

Van alles te doen op Koningsdag

26 april Koningsnacht

19.00-24.00 uur – Koningsnacht op het manifestatieterrein

Koningsnacht op het manifestatieterrein met dj en live-band Nederpop All Stars.

27 april Koningsdag

08.15 – Reveille

Door 6 trompettisten wordt om 08.15 uur de reveille gehouden vanaf de Gemeentetoren op het Oude Dorp. Dit jaar zal de aubade voor de 20e keer gehouden worden.

09.00 – Aubade

Om 09.00 uur zal op het plein van het Oude Dorp de aubade gehouden worden door Scouting Schonauwen met muziek van fanfare Kunst Na Arbeid. Aansluitend is er een mini-concert van de fanfare.

Op verschillende plekken in Houten zijn er kindervrijmarkten. Kinderen kunnen onder toezicht van een volwassene een kleedje neerleggen om spullen te verkopen. Reserveren van een plek is niet nodig. Let op, commerciële verkoop is niet toegestaan evenals de verkoop van (zelfgemaakte) drank- en etenswaren. Muzikale optredens mogen natuurlijk wel, mits akoestisch.

07.00-14.00 – Vrijmarkt rondom Imkersplas

Deze vrijmarkt loopt langs het Imkersplas en langs het manifestatieterrein waar ook de hele dag activiteiten plaatsvinden. Het gebied is afgesloten voor verkeer.

Let op: De Keercamp is de toegangsweg voor hulpdiensten voor het manifestatieterrein. Deze straat zal dus afgesloten worden voor overig verkeer en geparkeerde voertuigen.

08.00-12.00 – Vrijmarkt Oude Dorp

Rondom het plein van het Oude Dorp kunnen kinderen komen zitten voor deze vrijmarkt. Het Oude Dorp wordt afgesloten voor verkeer.

08.00-14.00 – Vrijmarkt Castellum

Het plein bij winkelcentrum Castellum is volledig beschikbaar voor de vrijmarkt.

Speelfestijn manifestatieterrein – 11.00-17.00 uur

Groots speelfestijn op het manifestatieterrein met springkussens, klimtoren, glijbaan, suikerspinnen, stroopwafels, ponyrijden en een groot horecaterras.

Rondom het manifestatieterrein staan de hele dag en avond verschillende kramen met eten en drinken.

Let op: De Keercamp is de toegangsweg voor hulpdiensten voor het manifestatieterrein. Deze straat zal dus afgesloten worden voor overig verkeer en geparkeerde voertuigen. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

12.00-18.00 – OKEPoP

Op de Grund vindt het jaarlijkse OKEPoP weer plaats. De toegang is gratis en meer informatie is te vinden op de website van OKEPoP.

14.00 – Feest op het Oude Dorp

In de middag is er feest op het plein van het Oude Dorp georganiseerd door de gezamenlijke horeca. Er is een springkussen voor kinderen.

14.00 – Het Rond

In de middag vanaf 14.00 uur is er een terras optreden op het Rond georganiseerd door Heren van Houten en Mango's Café.

17.30-24.00 – Koningsfeest op het manifestatieterrein

Koningsfeest op het manifestatieterrein met optredens van Cold Turkey en Rodney Visser.

Om alle activiteiten rondom Koningsdag gratis te houden, zijn er donateurs nodig. Onder het motto "Samen maken we Koningsdag" proberen we Koningsdag met z'n allen te dragen. U kunt al helpen met een bijdrage vanaf € 10,00.