• Laagravense plas

    Eric Kleinberg

Uitstekende waterkwaliteit Laagravense plas

NIEUWEGEIN  Vanwege de aanhoudende warmte blijven mensen op zoek naar verkoeling. Afkoelen bij een meer of plas is erg populair, maar waar kun je veilig een duik nemen? Rijkswaterstaat en de waterschappen roepen daarom op alleen te gaan zwemmen op officiële zwemlocaties waar de waterkwaliteit goed genoeg is.

Down Under aan de Laagravense plas, aan de rand van Utrecht, is een populaire zwemlocatie in de regio. Waar op veel locaties in het land, vanwege de aanhoudende droogte, blauwalg wordt geconstateerd, blijft de waterkwaliteit van de Laagravense plas uitstekend.

De waterkwaliteit wordt regelmatig beoordeeld door Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht (RUD). Er wordt nauwlettend gecontroleerd of het zwemwater aan alle veiligheidseisen voldoet. Het zwemwater bij Down Under is uitgebreid gecontroleerd en uitstekend bevonden. Goed nieuws voor iedereen die, met deze zomerse temperaturen, graag het open water opzoekt!

Naast zwemmen in de Laagravense plas kun je bij recreatiegebied Down Under ook wakeboarden, waterskiën en tuben. De Laagravense plas is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur en je kunt er ook terecht voor een verkoelend ijsje en iets te eten en drinken.

Benieuwd naar welke wateren in de omgeving geschikt zijn om in te zwemmen, kijk dan op zwemwater.nl.