• Overzichtskaart
  • Rindert van den Toren
  • Rindert van den Toren

Uitloop werkzaamheden Waterliniedok, extra weekendafsluiting

NIEUWEGEIN Het intrillen van damwanden voor de nieuwe tunnel onder het Waterliniedok verloopt lastiger dan verwacht. Hierdoor lopen de werkzaamheden uit en wijzigen de momenten van afsluiting. Het Waterliniedok is nu afgesloten van vrijdag 31 maart 21.00 uur tot maandag 3 april 06.00 uur, van vrijdag 21 april 21.00 uur tot maandag 24 april 06.00 uur en van maandag 24 april 21.00 uur tot dinsdag 25 april 06.00 uur. De afsluiting van maandag 3 april 21.00 uur tot dinsdag 4 april 06.00 uur gaat NIET door.

Op bovengenoemde momenten voert Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat werkzaamheden uit voor de aanleg van de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis: de bouw van een tunnel naast de toekomstige 3e kolk onder het Waterliniedok door. Het Waterliniedok, de verbindingsweg tussen Nieuwegein en de A27, is ter hoogte van de Beatrixsluis in beide richtingen volledig afgesloten. Houd rekening met extra reistijd. De fietsbrug is wel gewoon in gebruik.

ONDERGROND BEMOEILIJKT INTRILLEN De werkzaamheden voor het intrillen van damwanden, de muren van de tunnel, verliep afgelopen weekend minder snel dan verwacht. De grond in dit gebied, met name de diepere lagen, blijkt soms erg taai om doorheen te komen en verschilt per locatie sterk. Dit zorgt ervoor dat het aanbrengen van de damwanden moeilijker gaat dan verwacht. De damwandplanken worden tot 25 meter in de grond getrild. Door de grondgesteldheid is soms ook naheien nodig. De staat van de bodem zorgt er voor dat ook het intrillen van damwanden voor het sluishoofd aan de kanaalzijde (binnenhoofd) van de 3e kolk langer duurt dan voorzien, tot eind april. Deze werkzaamheden vinden doordeweeks plaats tussen 07.00 en 19.00 uur.

OMLEIDINGSROUTES Het Waterliniedok is afgesloten tussen de kruisingen Inundatiedok/Defensiedok en Hollandhaven/Nijverheidsweg. Daarmee is er geen verkeer mogelijk tussen Nieuwegein en de A27. Tull en 't Waal en bedrijvenpark Het Klooster zijn wel bereikbaar vanaf de A27. Het verkeer op de A27 richting Nieuwegein wordt omgeleid via afslag Hagestein (27), Vianen en de A2 en volgt de gele borden met de letter A. Lokaal verkeer tussen Nieuwegein en Het Klooster/Tull en 't Waal en verkeer vanaf de A2 met deze bestemming, rijdt via de A2 en Vianen naar de A27, vervolgens naar afrit Nieuwegein (28) en volgt de gele borden met de letter B. Het Klooster en Tull en 't Waal zijn vanaf de A27 gewoon via afrit Nieuwegein (28) bereikbaar. Het verbod voor vrachtwagens op de Wiersebrug over het Merwedekanaal wordt tijdelijk, alleen tijdens de werkzaamheden, opgeheven. Fietsers kunnen zoals gewoonlijk gebruik maken van de route over de tijdelijke fietsbrug en langs de Prinses Beatrixsluis. Naar verwachting zijn weggebruikers ongeveer 10 minuten langer onderweg. Gele borden geven ter plaatse de omleidingsroutes aan.

GELUIDSHINDER Naast de extra reistijd, kunnen omwonenden vanwege het plaatsen van de damwanden te maken krijgen met geluidoverlast. Het intrillen van de damwanden wordt alleen uitgevoerd tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Omwonenden worden hierover geïnformeerd.