• Wandelaars vertrekken voor de Linieloop Stap en Hap vanaf Jonkheer De Ram in 2016.

    John van Amerongen

Tweede editie Dé Linieloop: stap en hap

SCHALKWIJK Na een succesvolle start vorig jaar, krijgt Dé Linieloop: stap en hap een vervolg. Op zondag 18 juni aanstaande vindt de tweede editie van deze loop plaats. Naast wandelaars en hardlopers kunnen dit jaar ook geïnteresseerden voor een semi-trailrun en kinderen deelnemen.

Wandelaars en hardlopers hebben de mogelijkheid om tijdens Dé Linieloop volop te genieten van het vele natuur schoon in het dorp Schalkwijk. Een sportieve loop waarbij de nadruk wordt gelegd op gezelligheid. Een officiële tijdswaarneming hoort daar dan ook niet bij. Wandelaars hebben dit jaar de keuze uit twee vernieuwde routes van 9 of 11 kilometer. Hardlopers hebben de keuze uit drie routes van 5, 10 of 13,5 kilometer. En voor de gevorderde hardlopers biedt de organisatie dit jaar voor het eerst een semi-trailrun aan. Een hardlooproute over verharde, onverharde en drassige wegen over een afstand van 13,5 en 18,5 kilometer. Restaurant Jonkheer De Ram is bij elke route het begin en het eindpunt. Bij het restaurant is tevens bij de finish een drink- en fruitpost aanwezig. En voor alle deelnemers is er deze editie ook een drink- en fruitpost onderweg. Dit jaar biedt de organisatie ook een echte Kidsrun aan over een afstand van bijna 2 kilometer. Basisschoolkinderen van groep 3 t/m 8 kunnen gratis aan deze run. Ook hier geldt dat het niet gaat om het wedstrijdelement. Het zal daarom ook niet zomaar een run zijn. De organisatie belooft een heus spektakel.

Het programma ziet er als volgt uit: 10.00 uur - ontvangst deelnemers met koffie en thee bij Restaurant Jonkheer De Ram, 10.30 uur - warming-up deelnemers semi-trail, 10.40 uur - start deelnemers semi-trail, beide afstanden, 10.45 uur - start wandelaars, beide afstanden, 10.50 uur - warming-up hardlopers 10 en 13,5 km, 11.00 uur - start hardlopers 10 en 13,5 km, 11.10 uur - warming-up hardlopers 5 km, 11.20 uur - start hardlopers 5 km, vanaf 12.30 uur - gefaseerde lunch deelnemers, 13.30 uur - ontvangst kinderen kidsrun, 14.00 uur - start kidsrun

De kosten voor deelnemende wandelaars, hardlopers en deelnemers aan de semi-trail bedragen 荤 19,50 per persoon. Dit is inclusief inschrijving, koffie/thee en iets lekkers, lunch en gebruik van de drank- en fruitpost onderweg. Kinderen die deelnemen aan de kidsrun kunnen gratis meedoen. Zij moeten zich wél van te voren inschrijven. Voor deelname aan Dé Linieloop kunnen geïnteresseerden zich inschrijven door middel van het inschrijfformulier op www.jonkheer-deram.nl/linieloop. Via Ideal kan direct de online betaling gedaan worden. Om het gezellig te kunnen houden is er beperkte ruimte voor deelname. Op genoemde website is ook meer informatie te vinden.