• De verdachten zoals Claudia en haar man zagen lopen

    Claudia Verbree

Twee alerte buurtbewoners vangen twee boeven 'op oefening'

HOUTEN Vrijdagmiddag 12 april verschijnt er een melding in de buurtpreventie app 'Het Hout' over een inbraak in Basisschool De Zonnewijzer. Claudia Verbree is lid van de groep en appt het signalement dat in de groepsapp staat direct door naar haar partner André Blanken die onderweg is naar huis. Heel toevallig staat hij te wachten voor het fietspad waar hij Het Hout in rijdt en ziet een man en een vrouw lopen die voldoen aan het signalement. Hij maakt een foto met zijn mobiel en appt deze terug naar Claudia. Op het moment dat ze de foto ziet, ziet ze ook de dame van de foto voorbij wandelen. Eén van de twee verdachten. ,,Ik schrok ervan en belde meteen 112", vertelt Claudia. ,,Ik kon zien welke kant ze op liep en kon dat nauwkeurig aangeven aan de centrale."

Eenmaal opgehangen is André thuis aangekomen. Samen besluiten ze op de fiets te gaan kijken of de verdachten al zijn opgepakt. De dame traceren ze al snel en de politie is direct ter plaatse. Voor de andere verdachte besluiten ze een rondje te fietsen over industrieterrein De Schaft. Bij de carwash van Auto Voskuilen ziet André de man zich verstoppen. Hij bedenkt zich geen moment en fiets op de man af. Die probeert te ontsnappen, maar wordt aangereden door André. Hij maakt daarmee en behoorlijke smak. De verdachte probeert te ontsnappen, maar ook Claudia gooit haar fiets tegen hem aan. Op dat moment komt de er een politie auto aanrijden en zet de achtervolging in. Een paar meter verder kan hij worden opgepakt.

,,De verdachte begon te lachen en dat vond ik al vreemd", zegt André. Achteraf was het heldhaftig optreden niet noodzakelijk, want het bleek een oefening van de Politie. ,,Toch blijft het een mooi verhaal voor bij de koffie", lacht André. Hij komt er gelukkig van af met een paar schaafwonden op zijn handen en knieën.

Conclusie is dat de buurtpreventie app wel werkt. Ook lid worden? Kijk voor de spelregels op https://www.veilighouten.nl/

De melding waarop Claudia en haar man reageerden: 

**ALARM**

In verband met een inbraak bij scholencomplex Zonnewijzer gelegen aan het Zonnehout zijn wij op zoek naar twee verdachten.

Signalement verdachte 1 : Rode jas met capuchon, blauwe broek , grijze sportschoenen met witte zool.
Signalement verdachte 2 : Zwarte schoenen met witte zool , Blauwe spijkerbroek , zwarte jas , lang krulend haar.

Verdachten zijn laatst gezien op het schoolplein van het complex.

Bij signalering DIRECT 112 bellen.