• Kom hier dat ik u kus

    Foto Piek, belettering Studio Bunder

Toneelbewerking Kom hier dat ik u kus

HOUTEN De toneelvoorstelling 'Kom hier dat ik u kus', naar de gelijknamige bestseller van schrijfster Griet Op de Beeck, is het confronterende verhaal over Mona en haar familie. Een topcast met o.a. Oda Spelbos, Sophie van Winden, Kirsten Mulder en Dragan Bakema speelt op woensdag 13 februari dit aangrijpende stuk (try-out). Over ouders en kinderen, het lef om eigen keuzes te maken en de grillen van de liefde. Vol humor, scherpte en ontroering. Voorafgaand is het mogelijk in de foyer te eten; passend bij het seizoen is de theaterhap dit keer een heerlijk stamppottenbuffet. Tickets voor de theaterhap zijn te koop tot 11 februari 12.00 uur. Bestel snel via www.aandeslinger.nl!

FEBRUARI FILMMAAND Een maand lang de mooiste films en Oscar-genomineerden tijdens Februari Filmaand! Op 7 en 8 februari draait 'Beautiful Boy', het waargebeurde verhaal van een vader die alles op alles zet om zijn aan drugs verslaafde zoon te redden. Vier award-winnende documentaires draaien bij IDFA on Tour op 10 februari. Een uniek programma dat uw kijk op de wereld voorgoed verandert. Ook op 2 maart in Aan de Slinger. In de Japanse film 'Shoplifters' komen Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal buiten een verloren klein meisje tegen. "Dit Palme d'Or-winnende drama is een bevredigend en verwoestend juweeltje." (5* The Guardian) Te zien op dinsdag 12 februari. Op 14 en 15 februari draait het voor 3 Oscars genomineerde 'Cold War', een meeslepend liefdesverhaal in "fabelachtig mooi zwart-wit" (de Volkskrant 5*). De Fabeltjeskrant, de Grote Dierenbos-spelen draait op zondag 17 februari 10.00 uur, en later die dag om 13.00 uur het historische kostuumdrama 'Mary Queen of Scots'. Tickets via www.aandeslinger.nl.Verder in Aan de Slinger

VERDER IN DE SLINGER Reuring organiseert in samenwerking met Kunst om de Hoek op zaterdag 9 februari een 'live Portretsessie'. Vijf kunstenaars maken in de foyer van Aan de Slinger een portret, iedereen is welkom dit bij te wonen. 's Avonds spelen de mannen van Rapalje in de grote zaal Schotse en Ierse 'evergreens' en zingt Elke Vierveijzer in de Kleine Zaal ontroerende en geestige liedjes. Harpist Remy van Kesteren laat op vrijdag 15 februari horen dat de harp in alle muziekgenres kan schitteren. Laatste kaarten voor cabaretduo De Partizanen op 16 februari! 'Fleetwood Mac' en Micha Wertheim zijn uitverkocht, Louise Korthals is afgelast. Zie www.aandeslinger.nl.

WIN GRATIS KAARTEN 't Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de toneelbewerking van een bestseller van Griet Op de Beeck: Kom hier dat ik u kus op woensdag 13 februari, aanvang 20.15 uur. Wilt u hier graag naar toe, mail dan voor maandag 11 februari 9 uur onder vermelding van 'kus' naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.