• Illustratieve foto van kramen op een jaarmarkt. Die blijven wel gewoon vergunningsplichtig.

    To Sytsma

Tijdelijke standplaatsen bij winkels vergunningsvrij

HOUTEN De gemeente Houten maakt tijdelijke standplaatsen bij winkels vergunningsvrij. Zo kan er dan vanaf een kraam bij De Vershof bijvoorbeeld in het seizoen op die manier aardbeien worden verkocht. Dus voortaan hoeft een winkelier geen vergunning meer aan te vragen wanneer hij voor zijn winkel een kraam wil plaatsen en daar producten wil verkopen die hij ook in zijn winkel verkoopt.

Voorwaarde van de gemeente is wel dat het gaat om producten die ook regulier in de winkel verkocht worden en dat de doorgangen vrij gehouden worden zodat minder validen of hulpdiensten er goed door kunnen. "Het gaat om uitstallingen gekoppeld aan de winkel", zo legt wethouder Geerdes uit. Hij hoopt dat ondernemers deze mogelijkheid aangrijpen en er gebruik van maken en dat er zo bijvoorbeeld wat meer reuring op Het Rond komt.

RETAILVISIE De gemeente Houten heeft in december 2015 de Retailvisie vastgesteld en daarin is vastgelegd dat de gemeente zou kijken welke regels er mogelijk versoepeld kunnen worden of kunnen verdwijnen. De maatregel om tijdelijke standplaatsen bij winkels vergunningsvrij te maken komt daaruit voort.