• Arjen Berendsen in Theater Aan de Slinger

    Margriet Hunse

Theater in de race voor titel 'Meest gastvrije theater’

REGIO Leden van de ANWB gaan graag een avond uit, zij bezoeken daarbij geregeld een theater. Om leden te helpen bij hun keuze en om de theaters in het zonnetje te zetten organiseert de ANWB  voor de derde keer de verkiezing van het 'Meest gastvrije theater van Nederland'. ANWB-leden hebben de afgelopen weken 17.000 keer stemmen uitgebracht op hun favoriete theater, schouwburg of concertgebouw via www.anwb.nl/theater.

In de categorie kleine gemeenten (tot 50.000 inwoners) is Theater Aan de Slinger genomineerd. 
  
Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB, maakt op dinsdag 2 oktober vanaf 14:30 uur bekend wie van de 40 genomineerde theaters zich één van de winnaars mag noemen. Ook overhandigt hij het nieuwe ANWB UIT-magazine 2018-2019 aan musicalster Johnny Kraaykamp junior in Studio's Aalsmeer in Aalsmeer en Edsilia Rombley en Marjolein Teepen komen optreden.
 
Voor de verkiezing zijn 40 theaters genomineerd in vier categorieën. In iedere categorie wordt een gouden, zilveren en bronzen prijs uitgereikt. Van de vier gouden winnaars wint het theater met de hoogste score de titel Meest gastvrije theater van Nederland.  De Goudse Schouwburg was de overall winnaar van 2016 en 2017.
 Leden beoordeelden de theaters op bereikbaarheid, horeca,  prijsniveau, sfeer en uitstraling, het zitcomfort, het zicht op het podium en het aanbod van voorstellingen.
 
 
Categorie kleine gemeente ( tot 50.000):

De Muze, Noordwijk

Parkgebouw Rijssen, Rijssen

Theater De Leest, Waalwijk, 

Theater Geert Teis, Stadskanaal

Theater Het Kruispunt, Barendrecht

Gasthuiskerk Doesburg, Doesburg 

Theater de Schalm, Veldhoven

Theater Aan de Slinger, Houten  

Schouwburg Agnietenhof, Tiel

Schouwburg Venray, Venray