• Klaar voor de seniorenrit

    Tour de Schalkwijk

Terug in de tijd met de seniorenrit van de Tour de Schalkwijk

SCHALKWIJK Voor vele oud-rennertjes met heimwee naar de tourjaren, supporters of enthousiastelingen die altijd al eens een etappe in de Tour de Schalkwijk hebben willen fietsen maar zelf nooit mee hebben kunnen doen was afgelopen zondag het moment waarop hun wens in vervulling kon gaan. Meer dan 160 renners van 21 jaar of ouder stonden klaar aan de start bij de Jonkheer Ramweg en bereidden zich voor op de rit van 14,6 kilometer door het dorp.

Om iedereen de mogelijkheid te kunnen geven om mee te doen, zowel jong als oud, waren fietsen in allerlei soorten en maten toegestaan. Elektrische fietsen, tandems en zelfs een zelfgemaakte fiets met zijwielen en een hoog zadel waren tevoorschijn getoverd om de rit mee uit te fietsen. Dit leverde natuurlijk prachtige plaatjes op en resulteerde in veel enthousiasme bij de toeschouwers. Naast al deze deelnemers op de meest bijzondere fietsen waren er ook een aantal fanatiekelingen op de eerste rij die hebben gestreden voor de winst van de etappe. Het was een spannende strijd, maar uiteindelijk wist Freddy Vulto er met de eerste plek vandoor te gaan. Dit was een grote beloning na jarenlang in Schalkwijk gewoond te hebben maar nog nooit te hebben meegedaan aan de Tour de Schalkwijk. Erik Nieuwhof eindigde op de tweede plaats en Gerard Odijk werd derde in het klassement. Ook was er natuurlijk een prijs te vergeven aan het beste meisje van de etappe. Paulien Polderman ging ervandoor met de overwinning en daar hoort een grote beker bij.

Tijdens de etappe werden de renners begeleid door de auto's van oud-sponsors van de Tour de Schalkwijk, waaronder de LANDINI-, Seiko- en GKAD-ploeg. Na afloop werden de deelnemers opgewacht door oud-leden van de commissie Beheer & Opvang die klaar stonden met een natte doek. Het commentaar werd verzorgd door oud-speakers Ben van de Werf, Paul Beukema en Nicole van den Heuvel. Dit alles bij elkaar zorgde voor een nostalgische sfeer tijdens de seniorenrit. Na afloop vond het defilé plaats op het kerkplein, waarbij oud-tourmissen en -tourmisters de prijzen mochten uitreiken. Onder het genot van een drankje en muziek werd het feest nog even voortgezet. De seniorenrit is met zekerheid goed geslaagd, dus nu kan het wachten op de start van de échte Tour de Schalkwijk op zondag 21 juli beginnen.