• Verspreidingsgebied van de stankoverlast.

    Veiligheidsregio ZHZ
  • Peter Stam/zhz actueel

Tankwagen lekt gevaarlijke stof; stankoverlast in regio

ALBLASSERDAM Vanuit een tankwagen op het industrieterrein in Alblasserdam lekt een gevaarlijke stof. Vanuit de hele regio komen meldingen hierover binnen. Vanwege de hitte bij de tankwagen, is de brandweer momenteel aan het koelen. Er is in de regio een NL-Alert verzonden met het advies om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. 

Meetploegen brengen de verspreiding van de stof in kaart. Op 400 meter afstand, in de wind vanaf de tank, wordt de stof al niet meer gemeten. De stankverspreiding is echter enorm. Er komen klachten binnen tot voorbij Utrecht.

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar grip 2 ivm de lekkage van petrolatum uit een container op een tankwagen bij OTT Tanktransport aan de Edisonweg in Alblasserdam. De stof spuit uit de wagen en is in de hele omgeving waarneembaar als gasachtige lucht. De brandweer adviseert zoveel mogelijk uit deze lucht te blijven. De container met vloeistof is waarschijnlijk te warm geworden. De brandweer is de container aan het koelen. Vanuit de hele regio zijn brandweerwagens, meetploegen en andere hulpverleners onderweg.