Syrische Benefietmaaltijd overtreft verwachtingen

HOUTEN Het Wereldhuis puilde zaterdagavond uit bij de Syrische Benefietmaaltijd. Bijna honderd mensen kwamen proeven en eten van wat Syrische Houtenaren hadden klaargemaakt.

Behalve de gerechten, waar de Syrische gastvrouwen en gastheren twee dagen voor in de keuken hadden gestaan, verzorgden zij ook een boeiende invulling van de avond: een presentatie door archeoloog Ghazwan Yaghi over het Syrië van weleer, met plaatjes van prachtige gebouwen en eeuwenoude tempels, maar ook de verschrikkelijke beelden van de ruïnes van nu; een indrukwekkend gesprek (in het Nederlands!) tussen Mustafa en Rasja : deze jongeren interviewden elkaar over hun leven in Aleppo/Damascus, waarom ze moesten vluchten en hun tocht naar Europa; prachtig gitaarspel door Mustafa en Syrische liedjes door jongere kinderen; en tenslotte nog een quiz, met vragen over Syrië aan de deelnemers van de maaltijd. Een prachtige avond, waarop de Syrische Houtenaren en het leed in hun vaderland in het middelpunt stonden.

Deze avond heeft hopelijk eraan bijgedragen dat er meer en meer contacten ontstaan tussen Houtenaren en (toekomstige) Syrische inwoners. De opbrengst van de maaltijd, 1350 euro, is bestemd voor noodhulp, speciaal voor kinderen in de vluchtelingenkampen rond Syrië.

Iedereen bedankt voor zijn/haar bijdrage voor dit mooie doel! Mocht u nog een donatie willen doen: World Vision, IBAN NL 98 INGB 0000000099 o.v.v. Noodhulp Midden Oosten, code 939. Werkgroep Sterke Start Houten van World Vision.