Sustained meets Muiden Posse in Kleine Geer

Jan-Willem: "Muziek maken met je vrienden is het mooiste wat er is. De kick om iets goeds neer te zetten en dat mensen enthousiast over het optreden naar huis gaan. Betere adrenaline kun je niet hebben." Thomas: "Ik herken een hoop. Muiden Posse haalt ook veel plezier uit samen als vrienden muziek maken. Een geslaagd optreden geeft veel enthousiasme om verder te gaan en het repertoire uit te breiden." Jan-Willem: "Het leek ons een keer leuk om een gezamenlijk optreden te doen. In het gesprek wordt duidelijk dat het echt een gezamenlijk optreden is. Het is niet een combinatie van hoofdprogramma en hoofdact. De bands zullen elkaar afwisselen en bandleden zullen over en weer in de andere band nummers meespelen." De muzikanten zijn bekenden van elkaar. "Muiden Posse kan nog geen avondvullend programma doen", zegt Jan-Willem de Wit van Sustained en zij kunnen zo toch optreden in het café. Muiden Posse bestaat 2 jaar en is vergeleken met Sustained net begonnen. De band heeft nog niet zo veel repertoire.

Dringen op podium

Sustained en Muiden Posse zijn beiden Houtense bands. Beide bands bestaan uit vriendenclubs. Beide bands zijn coverband. Het repertoire van Muiden Posse ligt wat later in de tijd oftewel het repertoire van Sustained bestaat voornamelijk uit wat oudere nummers. Beide bands pikken in hun repertoire toch ook wel weer wat recenter werk mee. Sustained staat al jaar en dag bekend als rockband. Thomas: "Wij spelen meer feestnummers en meer alternatieve rock, ska en punk." Muiden Posse heeft ook een muzikante die saxofoon speelt. Dat is een echte publiekstrekker volgens Thomas. Muiden Posse bestaat inclusief geluidsman uit 9 mensen, Sustained uit 8. Dat zal nog best dringen worden op het kleine podium in de Kleine Geer.

Gegroeid

"Het zijn allebei bands die door hebben dat de geluidsman belangrijk is", aldus Bert van der Horst, de geluidsman van Sustained. De geluidsman van Muiden Posse is ook in de leer geweest bij Bert. "De basis is toch vriendschap. De rest is een logisch vervolg", volgens Peter Wieman, drummer van Sustained. "De band geeft veel meer vriendschap", zo zegt Bert. Jan-Willem: "We weten 100% wat we aan elkaar hebben." Daar is Sustained in de afgelopen 25 jaar wel in gegroeid, de muzikanten zijn beter op elkaar in gespeeld en ook door aanpassingen in het repertoire is de band er kwalitatief op vooruit gegaan. De band is kritischer op zichzelf geworden, zo verduidelijkt Jan-Willem. Muiden Posse is in dat opzicht nog niet zo lang bij elkaar en nog wat meer zoekende. Zaterdag 7 februari rond 21:30 in De Kleine Geer. (JvA)