Succesvolle Amnesty actie voor vrouwenrechten

HOUTEN Amnesty Houten voerde afgelopen zaterdag tijdens de Braderie op het Rond een geslaagde actie voor vrouwenrechten in Rusland en Turkije.

De afdeling Houten van Amnesty International vestigde afgelopen zaterdag de aandacht van de bezoekers van de Braderie op de viering van Internationale Vrouwendag op 8 maart. Overal ter wereld worden de rechten van vrouwen geschonden. Het doel is dan ook op deze dag belangstelling te vragen voor thema's als economische zelfstandigheid, onderwijs en ontwikkeling, arbeid, seksueel geweld en discriminatie.

Tijdens haar actie heeft Amnesty aandacht gevraagd voor vrouwen die, met het risico de eigen vrijheid te verliezen, zich inzetten voor rechten van vrouwen in Turkije en Rusland. Vrouwelijke Turkse advocaten die actief zijn voor vrouwenrechten wordt het werken onmogelijk gemaakt. Russische vrouwenorganisaties die op het gebied van vrouwenemancipatie van zich laten horen worden door de Autoriteiten tegengewerkt.

De petitieactie voor de Turkse advocate en vrouwenrechtenactiviste Erin Keskin heeft meer dan 200 steunbetuigingen opgeleverd. Vele bezoekers, waaronder een groot aantal jeugdigen, hebben bloemenkaarten ingekleurd voor de Russische vrouwenrechtenorganisatie Vrouwen van de Don. Deze fleurige ondersteuning met meer dan 50 kaarten zal, vergezeld van zakjes met bloemzaden, naar deze dappere Russische vrouwen worden verstuurd, om hen te laten weten dat hun werk hier bekend is en wordt gewaardeerd.

Meer informatie over Amnesty Houten: info@houten.amnesty.nl