• Kasteel Heemstede

    TS

Subsidie voor tuinmuren Kasteel Heemstede

HOUTEN De provincie Utrecht besteedt in 2019 ruim 2,5 miljoen euro uit het fonds erfgoedparels aan de restauratie van 12 rijksmonumenten, waaronder de tuinmuren van Kasteel Heemstede. De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat deze monumenten goed toegankelijk blijven voor het publiek en draagt daarom bij aan onderhoud en restauratie als dat nodig is. De regeling wordt medio april 2019 weer opengesteld voor 2020.

Het geld uit het fonds erfgoedparels wordt gebruikt om een aantal markante monumenten te restaureren. Bij het verlenen van subsidies uit het Fonds Erfgoedparels hanteert de provincie een aantal criteria, waarvan de belangrijkste zijn: de publieke toegankelijkheid en cofinanciering van de eigenaar. Dit jaar gaat het om 12 gehonoreerde projecten: 8 historische buitenplaatsen,  1 kerk,  1 beeldengroep, 1 postkantoor en 1 stadsmuur.

De volgende projecten krijgen subsidie:

Kasteel Den Ham/Hamtoren (Utrecht/Vleuten), hoofdhuis van buitenplaats Wulperhorst (Zeist), Rooms-Katholieke Kerk van Cabauw (Lopik/Cabauw), park en tuin van buitenplaats Persijn (De Bilt/Maartensdijk), theekoepel en tuin van buitenplaats Middenhoek (Stichtse Vecht/Nieuwersluis), beelden Petruskerk (Woerden), sterrenwacht bastion en stadsmuur (Utrecht), historische tuin- en parkaanleg Buitenplaats Over-Holland (Stichtse Vecht/Nieuwersluis), historische tuin en parkaanleg Kasteel De Haar (Utrecht/Haarzuilens), postkantoor Neude (Utrecht), tuinmuur en broeikassen Buitenplaats Nyenrode (Stichtse Vecht/Breukelen), tuinmuren Kasteel Heemstede (Houten).

GRATIS KEUKENTAFELGESPREK EN ENERGIESCAN Aanvragers van de subsidie uit het parelfonds konden gratis gebruik maken van een financieel keukentafelgesprek en een energiescan. Bij deze gesprekken worden de eigenaren geholpen bij het indienen van de aanvraag en gewezen op aanvullende financieringsmogelijkheden. Ook worden zij geadviseerd over energiebesparende maatregelen die toegepast kunnen worden bij de restauratie.