• Foto: Ganpat Berrevoets
  • Foto: Ganpat Berrevoets
  • Foto: Ganpat Berrevoets

Stormachtige opkomst bij film 'Storm'

HOUTEN Volgens acteur Egbert-Jan Weeber is Storm een spannende film, die je iets leert over de geschiedenis van Nederland. Vrijdagavond 17 februari stroomde CineLounge vol met zo'n 130 jongeren en jeugdleiders uit de verschillende kerken van Houten. Dit interkerkelijk initiatief om de jeugd samen te brengen was een succes en is dus zeker voor herhaling vatbaar.

De film gaat over Storm, de twaalfjarige zoon van Klaas Voeten, een drukker in Antwerpen. Zijn grootste wens is om later zelf boeken te drukken. Storms vader krijgt een gevaarlijke opdracht van de monnik Jakob Proost (gespeeld door Weeber): het drukken van een brief van Maarten Luther (Duits theoloog en reformator). Een brief die de onrechtvaardigheid in de stad eindelijk zou kunnen stoppen.

Deze brief van Maarten Luther is geschreven in 1517, dat is dus nu vijfhonderd jaar geleden. Die periode van de zogenaamde Reformatie gedenken de kerken door middel van Refo500. Om de jeugd wat meer over deze historische gebeurtenis bij te brengen, is de film Storm gemaakt. De film laat ook zien dat het niet vanzelfsprekend is dat we in ons land vrijheid van godsdienst kennen en dat er tolerantie is. Er is hard voor gestreden, ondergronds, in het geheim. Maar die strijd is door het gedrukte Woord gewonnen.

Storm 'Letters van Vuur' Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=n131Xd8dHSw Voor meer informatie over het Jeugdwerk van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKV), neem contact op met: Ganpat Berrevoets (jongerenwerker), telefoonnummer: 06-44480629; email: ganpat.berrevoets@gmail.com

/