• Stipt Payroll bekert verder

  Hanna Koops
 • Stipt Payroll bekert verder

  Hanna Koops
 • Stipt Payroll bekert verder

  Hanna Koops
 • Stipt Payroll bekert verder

  Hanna Koops
 • Stipt Payroll bekert verder

  Hanna Koops
 • Stipt Payroll bekert verder

  Hanna Koops

Stipt Payroll Houten stunt in de beker

HOUTEN Stipt Payroll Houten heeft dinsdagavond voor een stunt gezorgd door de bekerkampioen 2018, Herpertz Bevo, met een nederlaag naar huis te sturen.

Voordat de mannen van trainer/coach Jo Smeets goed en wel in het veld staan, zijn het Thies Berendsen en Tobias Marx die binnen 1 minuut de uitploeg op een 2-0 achterstand zetten. Middels Niek Jordens kan de uitploeg aanhaken maar wederom een score van Thies Berendsen en Stijn Hoefnagels zet het verschil weer op 2. Ook Jarn van Gool en Job Reumer doen een duit in het zakje maar na 11 minuten in de 1e helft komt Bevo voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong 7-8. Thies Berendsen trekt de stand weer gelijk 8-8 en ook de 9-8 is van zijn hand. Pim Augustinus van Bevo trekt de stand nog 1 keertje gelijk 9-9 maar Sonni de Jonge scoort zijn eerste treffer van de avond 10-9. Bevo heeft dan balverlies, Houten mist een doelpoging en Rens van Kregten die een fantastische wedstrijd keept heeft een stop. Tobias Marx scoort de 11-9 maar Niels Poot van de Noord Limburgers haakt aan met 11-10. Wanneer Houten dan middels Sonni de Jonge en Jarn van Gool de score vergroot naar 13-10 neemt Bevo bij 18.55 minuten een time-out en dat is reden voor groot gejuich aan Houten-zijde. Direct daarna scoort Vuc Stevanovic de 13-11 en kent de wedstijd een wat slordige periode. Technische fouten, gemiste kansen gaan zo'n beetje over en weer maar de vechtlust en gedrevenheid blijft. Met een mooie 18-13 voorsprong gaat de Houtense ploeg de rust in. 

De gemakkelijk scorende Niek Jordens en Jeroen van de Beucken weten het net achter Rens van Kregten te vinden maar Stijn Hoefnagels en Job Reumer houden het verschil op 5, 20-15. Bevo scoort de 20-16 en loopt tegen een tijdstraf aan en zien we Rogier Teeuwissen die er 21-16 van maakt. Er worden wat kansen gemist, zo ook Tobias Marx maar Rogier Teeuwissen die oplet op de andere hoek, ziet kans de bal af te vangen en hij scoort alsnog de 23-19 achter de hardwerkende, enigszins machteloze keeper van Bevo.

Na wederom een score van Stijn Hoefnagels die zich een weg baant in de stevige dekking van Bevo scoort de 24-20 en mag dan even ademhappen en zien we Bradley van den Broek aan de cirkel. Bevo loopt tegen een tijdstraf aan en Houten maakt dankbaar gebruik, 25-20. Bevo maakt vervolgens de fout door nog net in de tijdstraf het veld met een man meer te betreden en volgt er een tweede tijdstraf. Wederom maakt Houten dankbaar gebruik middels Tobias Marx, ook hij speelt een heerlijke wedstrijd want even later ziet hij kans in de dekking een bal te onderscheppen en helaas mist Rens van Kregten dan net het lege doel van Bevo. Na wederom een treffer van Jarn van Gool neemt Bevo een time-out en de stand is 27-22. Direct daarna scoort Jeroen van de Beucken een prachtige treffer in de rebound, 27-23. 2 kansen worden er gemist door Houten, Jorick de Bruijn heeft een nuttige actie en onderschepping in de dekking maar de daarop volgende pass kan niet worden benut met een score. Bij een stand van 27-25 neemt Rick Louw een time-out. Niels Poot scoort de aansluitingstreffer na een snelle uitbraak, en het verschil is nog maar 1 puntje. Met nog 5 minuten op de klok is Bevo in de aanval en een vrije doelkans en doelpoging van Jeroen van de Beucken treft de lat en een snelle tegenaanval voor Houten is het vervolg. De spanning is om te snijden want Niels Poot en Stefan van Gils drijven Houten in het nauw, 29-28. 2 schoten van Houten verdwijnen in het blok bij Bevo en een stop van Rens verdwijnt over de zijlijn waardoor in de slotfase het balbezit bij Bevo blijft en de kans op de gelijkmaker. Jo Smeets van Bevo neemt een time-out maar Jarn van Gool onderschept kinderlijk eenvoudig en Ties verschalkt de doelman van Bevo, 30-28.

Na een laatste time-out van Rick Louw en met nog 35 seconden op de klok komen de laatste treffers van de hand van Job Reumer en Tobias Marx en mag Stipt Payroll Houten zich zeer gelukkig prijzen met de uitschakeling van Herpertz Bevo in de 1/8 finale landelijke beker en gaan zich opmaken tegen de nu nog onbekende tegenstander in de kwartfinale. Eindstand 32-29

Zaterdag speelt Stipt Payroll Houten thuis tegen Aristos. Aanvang: 19.15 uur.