• Het team van Stipt Payroll Handbal Houten viert het kampioenschap op uitbundige wijze.

  Richard Thoolen
 • Keeper Harmen Voogt krijgt voor al zijn goede keeperswerk van Job Reumer een champagnedouche.

  Richard Thoolen
 • Direct na het laatste fluitsignaal wordt door het team een vreugdedansje gemaakt.

  Richard Thoolen
 • Van de trouwe supporters krijgt het gehele team en begeleiders een staande ovatie.

  Richard Thoolen
 • De einduitslag staat op het scorebord.

  Richard Thoolen
 • Door Tobias Marx op de beste speler van Aalsmeer te zetten werd de angel uit hun aanval gehaald.

  Richard Thoolen
 • Job Reumer wist met strafworpen menig doelpunt te scoren.

  Richard Thoolen
 • Een mooie uitgespeelde aanval wordt verzilverd met een treffer.

  Richard Thoolen
 • Toch enigszins gespannen openen Stijn Hoefnagels en Thies Berendsen de wedstrijd.

  Richard Thoolen
 • Jarn van Gool torent hoog boven de defensie uit om te schieten.

  Hanna Koops
 • Sonni de Jonge springt tussen twee verdedigers om hard uit te halen.

  Hanna Koops
 • Een niet te missen kans voor Tobias Marx.

  Hanna Koops
 • Blij springen de spelers in het rond nadat het laatste fluitsignaal geklonken heeft.

  Hanna Koops
 • Harmen Voogt weet met een snelle reflex een doelpunt te voorkomen.

  Hanna Koops
 • Wethouder Kees van Dalen en coach Rick Louw vieren samen de overwinning en het kampioenschap.

  Hanna Koops
 • Keeper Harmen Voogt houdt de kampioensschaal omhoog. Omroep Houten legt het vast op film.

  Hanna Koops
 • De blijdschap is groot bij de spelers met het behaalde kampioenschap.

  Hanna Koops
 • De spelers bedanken het publiek voor hun steun.

  Hanna Koops

Stipt Payroll Handbal Houten kampioen van de eredivisie

HOUTEN Het heren 1 team van Stipt Payroll Handbal Houten is er voor de tweede keer op rij in geslaagd om kampioen van de eredivisie te worden. Een formidabele prestatie die recht geeft op promotie naar de Beneliga.

De mannen van coach Rick Louw traden zaterdag aan tegen middenmoter Green Park Aalsmeer. Bij winst zou Houten voor de tweede keer kampioen van de eredivisie worden. Gezien de stand op de ranglijst zou dat een formaliteit moeten zijn, maar bij de vorige ontmoeting tussen beide teams wist Houten met grote moeite een gelijk spel te behalen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Houten enigszins gespannen aan de wedstrijd begon.

SPANNEND BEGIN Beide ploegen kozen aanvankelijk voor een rustige aanvalsopbouw waarbij de bal net zo lang rondgespeeld werd tot er een vrije man in een kansrijke schotpositie gevonden werd. Er waren kansen over en weer, maar het was Job Reumer die met een geslaagde strafworp Houten het eerst doelpunt bezorgde. De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren best spannend, en beide ploegen kwamen regelmatig tot scoren. Tot de stand van 3-2 in de 8ste minuut was er nog sprake van een echte wedstrijd. Toen ging Houten het spel dicteren met de fast-break als voornaamste wapen. Bij spelhervattingen werd er snel naar voren gesprint waarna de goed keepende Harmen Voogt de bal over het gehele veld naar een sprintende ploeggenoot wierp. Deze kwam dan in een 1 tegen 1 situatie met de keeper van Aalsmeer te staan om vervolgens op vrij eenvoudige manier te scoren. Zo werd de stand van 9-4 bereikt in de 16de minuut. Het werd nu wel duidelijk dat Houten de betere ploeg was en gestaag werd de voorsprong uitgebouwd tot 17-9 bij rust.

WALK-OVER De tweede helft tapte Houten uit een heel ander vaatje. Men had de schroom van zich afgeworpen en speelde voluit met energie en creativiteit. Verdedigend had Houten het nu prima voor elkaar. Door met veel pressie te spelen werd de aanval van Aalsmeer gestoord. Zij konden hun aanvalssystemen niet meer spelen en kwamen zelden tot kansrijke schoten. De aanvallen van Houten waren verrassend en bij vlagen zelfs geniaal te noemen. Met schijnbewegingen en fake-schoten werd de verdediging van Aalsmeer uit elkaar gespeeld. In de open gevallen ruimtes doken spelers van Houten op die na aangespeeld te zijn de keeper van Aalsmeer kansloos lieten. Houten liep ogenschijnlijk moeiteloos uit naar 26-9.

WINST Hoewel de spanning inmiddels uit de wedstrijd was, bleef het wel een leuk schouwspel. Houten liet diverse aanvalssystemen zien die steeds op andere wijze werden afgerond. Jelmer Schaap en Tobias Marx werden menigmaal op creatieve wijze op de rand van de cirkel aangespeeld waarna zij het koelbloedig af wisten te maken. Verdedigend liet keeper Rens van Kregten zijn kwaliteit zien door eerste twee fraaie reddingen te verrichten, vervolgens een strafworp te stoppen en daarna een schot uit de hoek te trappen. Bij de stand van 31-12 liet Houten de teugels vieren en zakte de wedstrijd in. Ook de aanmoedigende woorden en getrommel van het thuispubliek mocht niet meer baten. Aalsmeer profiteerde van de verkregen ruimte en wist de laatste vijf minuten op haar naam te schrijven. Met 32-17 werd de eindstand bereikt. Houten is met nog twee wedstrijden te spelen al zeker van het kampioenschap in de eredivisie.

PRIJZEN Het team kreeg uit handen van Dick Jacobs en wethouder Kees van Dalen de zilveren kampioensschaal uitgereikt, alsmede een medaille voor iedere speler. Van Dalen hing ze vol loftuitingen rond hun nekken.  

Coach Rick Louw: ,,Dit is een mooie bekroning van al ons harde werken. Het leek geen moeilijke pot, maar vergeet niet dat we het zelf hebben afgedwongen. Iedereen heeft lekker kunnen spelen met veel compassie. Ik ben blij met het behaalde kampioenschap."

Dick Jacobs: ,,Het is superleuk dat we kampioen geworden zijn en volgend seizoen gaan uitkomen in de Beneliga. Dan wordt het niveau van handbal weer hoger en wordt het nog leuker om wedstrijden te komen kijken. Wat zou het fijn zijn als we vaker een volle zaal zouden trekken."

Kees van Dalen: ,,Ik ben zo trots dat het weer gelukt is om kampioen van de eredivisie te worden. Het is toch uitzonderlijk dat we deze sport op het allerhoogste niveau hier in The Dome in Houten hebben. Hulde aan de club en alle spelers."