• Annemieke Hoogenhout krijgt van wethouder Rensen een ingelijst boekje

    John van Amerongen

Start inschrijving Senioren Zomerschool 

HOUTEN Het nieuwe boekje van de Senioren zomerschool is verschenen. Het eerste boekje is afgelopen vrijdag overhandigd aan wethouder Jocko Rensen. Het totale programma is zeer divers, voor elk wat wils. In totaal zijn er 25 activiteiten in een periode van zes weken van 11 juli tot en met 20 augustus. Opgeven voor de activiteiten kan tot zondag 19 juni aanstaande. Op maandag 30 mei is de inschrijving gestart.

John van Amerongen

Wethouder Jocko Rensen had gevraagd om twee boekjes te mogen ontvangen. Het tweede boekje heeft hij meegenomen. Hij zei de Senioren Zomerschool zo'n m mooi initiatief te vinden dat dit boekje, het is de achtste keer, een boekje met een gouden randje is. Hij haalde een goudkleurige lijst tevoorschijn en lijstte een boekje in en gaf dat weer terug aan de vrijwilligster van de Senioren zomerschool. De wethouder benadrukte dat hij het knap vindt dat de vrijwilligers zonder subsidie ieder jaar weer zo'n heel programma presenteren en organiseren. Dit jaar kreeg de Senioren Zomerschool wel een gift van de Lionsclub Houten voor beweegactiviteiten in het kader van de Lions Actie 'Houten in beweging.' Zoals Jocko Rensen bij de start al memoreerde is het deze zomer voor de achtste keer dat er veel activiteiten worden georganiseerd voor de senioren van Houten.

BOOTTOCHTEN Zo zijn er twee boottochten, een naar de Biesbosch en een over de Vecht, die altijd door veel mensen worden bezocht. Er zijn fietstochten en een wandeltocht door het Kromme Rijn gebied, verder bezoeken de gasten van de zomerschool die daarvoor inschrijven andere plaatsen in de omgeving, dit jaar zijn dit Culemborg en Oudewater. Daarnaast zijn er enkele excursies naar Utrecht. Op verschillende dagen kunt u onder andere de Domkerk en Willibrordkerk, het Bartholomeus gasthuis en het oudste gebouw van de spoorwegen, de Inktpot, bezoeken. Maar ook een bezoek aan het FC Utrecht stadion is één van de activiteiten. Sommige activiteiten kunnen meer dan één keer georganiseerd worden wanneer er veel inschrijvingen zijn.

MUZIEK EN CREATIEVE ACTIVITEITEN In Houten kunt u naast poëzie en muziek ook naar de verhalenverteller gaan, maar de creatieve activiteiten zijn niet vergeten. De precieze details kunt u in het boekje terugvinden.

1200 DEELNEMERS Het totale programma sluiten we, net als vorig jaar, af met een gezellige film in Theater Aan de Slinger. Vorig jaar namen bijna 1200 deelnemers deel aan een of meerdere activiteiten. De vrijwilligers van de Senioren zomerschool heten u alvast van harte welkom op een van de 24 activiteiten tussen 11 juli en 20 augustus 2016. Opgeven kan tot zondag 19 juni aanstaande.

BOEKJES Na de uitreiking op vrijdag kregen de zomerschoolvrienden en de leden van de ouderenbonden PCOB, KBO en ASVH het programmaboekje thuisbezorgd. Sinds maandag zijn de boekjes zijn te verkrijgen bij de bibliotheek en centra van vanHouten&co. Ook op de website www.zomerschoolplus.nl kunt u alle informatie vinden.