• Alle winnaars van het Sportgala Houten werden feestelijk gehuldigd.

    Richard Thoolen

Sportgala heeft verrassende winnaars

Maandag presenteerde Sportpunt Houten de winnaars van het Sportgala Houten van 2017. De uitslag kwam deels tot stand door een beoordeling door een deskundige vakjury en deels door stemmen die uitgebracht zijn via de website van BDUMedia.

De feestelijke huldiging vond plaats in Theater Aan de Slinger tijdens een avondvullend programma. De avond werd verder opgeluisterd door spectaculaire optredens van de Bigband Houten, Balletschool Helen Wilson, Exalto Sport en Luchtacrobatiek Tumble Time.

De vakjury had zich van haar moeilijke taak gekweten en binnen elke category één winnaar gekozen. De argumenten werden verwoord in een juryrapport waarvan in het vervolg een samenvatting wordt gegeven.

Sporter van het Jaar : Janet van Woudenberg. Na haar verkiezing tot "Sporter van het Jaar" in 2014 is het de triatlete gelukt om jarenlang op een hoog niveau te blijven acteren. Zij werd in 2017 weer Europees Kampioen in haar leeftijdscategorie (65-69).

Sportploeg van het Jaar: Paardencarrousel Zilfia's Hoeve. Prachtig samenspel en de uitdaging om te sporten met een groot team van 32 leden: de helft bestaande uit mensen, de andere helft uit paarden. De tot in detail uitgewerkte uitstraling én de kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap waren voor de jury de hoofdredenen de paardencarrousel uit te roepen tot Sportploeg van het jaar.

Sportvrijwilliger van het Jaar: Joyce Schabracq. Wat bij Joyce Schabracq opvalt zijn haar enthousiasme en haar veelzijdigheid. Zonder specifieke kennis van honk- en softbal zet zij zich bij de Dragons in op diverse vlakken: zo heeft ze onder andere een Slowpitch-team opgericht, maar verkoopt ze ook de clubkleding.

Sportfoto van het Jaar: MO15-1 vv 't Goy niet te stoppen. Danny van der Bree maakte de winnende foto. Uit het juryrapport: "Met deze echte actiefoto wordt het fanatisme van het team mooi uitgebeeld. Een misschien wel alledaags duel wordt haarfijn vastgelegd en de verbetenheid en de focus van Nina komt goed naar voren."

Sportcoach van het Jaar, Ewan Watson. Ewan is al ruim 20 jaar tennistrainer, maar richt zich vanaf 2016 op de nieuwe sport padel. Als kersverse chef de mission bij de Europese kampioenschappen in Estoril in Portugal behaalde Ewan met het damesteam een niet onverdienstelijke 6e plaats.

Sporttalent van het Jaar: Mats Tigchelhoff. Vanuit de jeugdopleiding van HC Houten is Mats doorgestroomd naar de Heren 1 selectie van SV Kampong. Met zijn team werd hij in 2017 Landskampioen in de zaal en op het veld. Door zijn positieve ontwikkeling is Mats afgelopen zomer geselecteerd voor Jong Oranje en heeft hij de potentie door te breken als tophockeyer.