Sporters in het zonnetje gezet tijdens Sportgala Houten 2014

De avond werd muzikaal geopend door de Bigband Houten en door Dansstudio Olga van Koningsbrugge. Lolkje Smilda & Daphne Bijkerk van Stardance kregen de prijs voor Sportvrijwilliger 2014 De jury is onder de indruk van alle activiteiten, die Lolkje en Daphne in het afgelopen jaar hebben opgezet voor de leden van de Dance Power groep. Volgens de jury zijn de dames een actief duo met een warm hart voor deze bijzondere doelgroep.

Vervolgens was het woord aan de Onze Lieve Vrouwe Broederschap voor de uitreiking van het Sporttalent Houten 2014. Volleyballer Tom van Steenis ging er met de prijs Sporttalent vandoor. Tom viel op bij de jury door zijn veelzijdigheid, zijn sportieve vaardigheden en zijn leergierigheid in het volleybal. Walter Vlaanderen, die aan rolstoelbasketbal doet, ging er met de aanmoedigingsprijs vandoor. Deze prijs moet een stimulans zijn voor Walter om door te blijven gaan in de sport.

De prijs voor Sportinitiatief Houten 2014 ging naar Stichting Sportieve Recreatie Houten met hun sportinitiatief 'Sport Voor Iedereen'. De jury is enthousiast over het sociale aspect en het laagdrempelige aanbod om mensen in beweging te krijgen.

Na het sportinitiatief was het de beurt aan de Sportfoto Houten 2014. Hanna Koops van Handbal Houten won de prijs. Op de foto is het contrast te zien van aanstormende talenten versus de grote jongens. Een mooie weergave van de krachtverhoudingen binnen de sport en daarom verkozen tot Sportfoto van het Jaar.

Het Heren 1 team van Taurus werd Sportploeg Houten 2014. Volgens de jury is het een ploeg, die op pure amateurbasis, door een enorme teamgeest en inzet het maximale uit zichzelf haalt. Hoewel het team de Nationale bekerwedstrijd verloor van de landskampioen Landstede, zijn de behaalde prestaties volgens de jury geweldig.

Na de bekendmaking van de Sportploeg, heeft Rotaryclub Houten Castellum een Stimuleringsprijs Special Sports uitgereikt. Voor 2014 ging de prijs naar de G-afdeling van FC Delta Sports voor de verdere ontwikkeling van het technische kader.

Het Sportgala werd afgesloten met de twee individuele sportprijzen. Janet van Woudenberg kreeg de titel Sportvrouw Houten 2014. Volgens de jury laat Janet zien dat het nooit te laat is om te beginnen met sporten. Daarnaast zouden velen jongeren jaloers zijn op de behaalde tijden bij onder andere het Wereld Kampioenschap Triatlon. Door deze bijzondere prestatie was de jury unaniem in hun keuze voor de Sportvrouw van het jaar. Ten slotte was het de beurt aan de Sportman Houten 2014. De winnaar van de prijs weet hoe het voelt om te winnen, want Ayoub Bouhtala won net als in 2012 ook dit jaar de prijs. Volgens de jury heeft Ayoub laten zien dat hij progressie heeft gemaakt en gevestigd is aan de top van de Nederlandse karate wereld. Met zijn motto "Hard work pays off" wil Ayoub de top van de wereld halen. Een motto wat volgens de jury past bij een Sportman van het Jaar. Alle winnaars gingen naar huis met een waardecheque van 250 euro. Daarnaast kregen de Sportman, Sportvrouw, Sportvrijwilliger en Sporttalent een abonnement voor één jaar sporten. Als klap op de vuurpijl mogen Ayoub Bouhtala (Sportman) en Janet van Woudenberg (Sportvrouw) een weekend lang gebruik maken van een auto.(JvA)