• Het bestuur van Splinter gaat terug de schoolbanken in voor Advies op Maat.

    Tanja Vlieger

Splinter wint Advies op Maat

HOUTEN Op 23 maart zijn de Gouden Vraagtekens uitgereikt aan dertien culturele vrijwilligersorganisaties in de provincie Utrecht. Theatergroep Splinter staat trots in het rijtje winnaars. De organisaties ontvangen een zogenaamd Advies op Maat-traject, waarbij een adviseur van de SESAM academie in een vijftal dagdelen de organisatie gaat helpen met vraagstukken als strategieontwikkeling, fondsenwerving, PR en marketing en vrijwilligersbeleid.

Tanja Vlieger

Het Advies op Maat-traject is onderdeel van het programma Cultuur Onderneemt. Met dit programma stimuleert de provincie Utrecht het ondernemerschap van de culturele sector onder andere door het ontwikkelen van alternatieve financieringsvormen en het bevorderen van samenwerking in het culturele veld in brede zin. Lex Klaver, die samen met Margeet Ausems en Valentine Geluk het bestuur van Splinter vormt: "We werden getipt door het Prins Bernard Cultuurfonds, dat dit initiatief er is. Volgend jaar gaan we groots uitpakken met onze jubileumvoorstelling vanwege ons 10-jarig bestaan, dus daar kunnen we wel wat advies op het gebied van organisatie achter de schermen, fondsenwerving en PR bij ontvangen."

PLAN VAN AANPAK De SESAM academie heeft als doel de professionaliteit en kwaliteit van vrijwilligersorganisaties te vergroten. Yvon Horsten is vanuit de academie gekoppeld aan Splinter. Ze gaat de komende tijd met de bestuursleden in gesprek en schrijft een adviserend plan van aanpak. Het Gouden Vraagteken kan ook zo maar een vervolg krijgen. Want de organisatie die het meest creatief en innovatief met het plan van aanpak aan de slag gaat, wordt in oktober beloond met het Gouden Uitroepteken, waar een geldbedrag van maximaal 2.500 euro aan gekoppeld is.

MALLE BABBE De voorbereidingen voor het jubileumstuk zijn al in volle gang. Fred Wiegerink, één van de Splinterleden, is aan het schrijven rond het thema Malle Babbe, wat ook de titel van de voorstelling wordt. In samenwerking met Theaterkoor Houten en onder leiding van een externe regisseur zal het stuk op 15 en 16 maart 2019 worden opgevoerd in Theater Aan de Slinger. Het wordt een waar flower power feest, met zoals de fans gewend zijn een diner vooraf en aansluitend een afterparty.