Sparen voor een muziekinstrument

SCHALKWIJK Muziekvereniging Caecilia heeft zomervakantie gehouden, maar komende week wordt het stof uit de instrumenten geblazen en pakken de muzikanten de draad weer op. Dan zal er meteen flink gerepeteerd worden want het fortenconcert op 25 september a.s. nadert met rasse schreden. Dit concert vormt het volgende hoogtepunt in het jubileumjaar, dat al verschillende bijzondere activiteiten heeft gekend.

Na het fortenconcert is de viering van 110 jaar Caecilia nóg niet afgelopen. De uitsmijter van het feestjaar wordt gevormd door een bijzondere spaaractie bij de plaatselijke Spar: 'Kopers bij de Spar sparen voor koper'. Schalkwijkers die boodschappen bij de Spar doen kunnen meesparen voor een nieuwe bugel voor Caecilia. Gedurende de komende tien weken kunnen ze boodschappen uit de speciale Caeciliafolder kopen waarbij een deel van het aankoopbedrag in de Caecilia-spaarpot belandt. Door middel van een 'thermometer' wordt in de winkel de stand bijgehouden en hopelijk gaat dit een prachtig jubileumcadeau voor Caecilia opleveren.

De Caeciliafolder is wekelijks in de winkel en op facebook te vinden. 'Blaasinstrumenten zijn erg duur', zegt voorzitter Marjolein Kool. 'Maar als het hele dorp voor ons gaat sparen zou de Sparbugel zomaar mogelijk kunnen worden. Dat zou fantastisch zijn!'