• Bij de ingang van het gemeentehuis in Houten werden spandoeken opgehangen met leuzen tegen de komst van een moskee.

    @rechtsinverzet, Twitter
  • Bij de ingang van het gemeentehuis in Houten werden spandoeken opgehangen met leuzen tegen de komst van een moskee.

    @rechtsinverzet, Twitter

Spandoeken bij gemeentehuis tegen komst moskee

HOUTEN Bij de ingang van het gemeentehuis in Houten waren vannacht spandoeken opgehangen met leuzen tegen de komst van een moskee. De doeken zijn inmiddels weer weggehaald.

RTV Utrecht/Mark van der Wel

Op de spandoeken staan teksten als 'geen moskee Handboog' en 'islam is terreur'. Ook zijn er borden geplaatst met de tekst 'geen moskee'. Het gaat vermoedelijk om een actie van verzetsgroep 'Rechts in Verzet', die foto's van de spandoeken op Twitter plaatste.  

DE HANDBOOG Vorige maand werd bekend dat Houten een moskee krijgt. Stichting Islamitisch Cultureel Houten kocht daarvoor een stuk grond aan de Handboog. In de moskee wordt straks niet alleen maar gebeden, zo is het plan. Er komt ook ruimte voor huiswerkbegeleiding voor jongeren en er worden sportevenementen georganiseerd. Vorige week liet de gemeente Houten weten akkoord te zijn met de bouw van een nieuwe moskee, maar wel onder strenge voorwaarden.  

Stichting Islamitisch Cultureel Houten laat in een reactie aan RTV Utrecht weten: "Wij, de moslimgemeenschap in Houten, zijn mensen van vrede en barmhartigheid. Mensen mogen protesteren", aldus bestuurslid van de moskee Ahmed Haji.