• DoundLAB

    Muziekgebouw

SoundLAB

HOUTEN SoundLAB in Houten is een interactieve tentoonstelling waar iedereen kan kennismaken met muziekinstrumenten uit de 21ste eeuw. Deze instrumenten heeft Muziekgebouw Aan 't IJ in Amsterdam recent laten ontwerpen en zijn met de nieuwste muziektechnologieen gemaakt. Ze hebben nieuwsgierig makende namen als Dato DUO,  Rolltone, Hothand, JESTER, Toonpad of SLOR. De instrumenten zijn op zaterdagmiddag 18 mei te bewonderen in de theaterzaal van Aan de Slinger. Het SoundLAB opent om 12.30 uur met een presentatie. Daarna zijn de instrumenten te bekijken, te beluisteren en mogen bezoekers er ook zelf op experimenteren. De toegang is gratis.

WORKSHOP SOUNDLAB Wie uitgebreid wil experimenteren met nieuwe geluiden en instrumenten, is welkom bij de workshop 's ochtends, gegeven door workshopleiders van Muziekgebouw aan 't IJ. Je maakt samen met anderen een nieuwe compositie, die om 12.30 uur wordt gepresenteerd voor publiek.  Ervaring met muziek maken is niet nodig, maar mag wel. Het plezier van zelf muziek maken en ervaren staat voorop! De workshop is voor volwassenen en iedereen vanaf 12 jaar. Tickets a € 8,50 (inclusief koffie/thee) zijn te bestellen via www.aandeslinger.nl

SoundLAB in Houten is een project van Aan de Slinger in samenwerking met Muziekgebouw aan 't IJ. Onderdeel van het project is een uitgebreide kennismaking met de instrumenten door Houtense leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Meer informatie zie www.aandeslinger.nl