• Wethouder Jana Smith-Visser ontvangt het programmaboekje uit handen van voorzitter Annemieke Hoogenhout.

    Richard Thoolen

Senioren Zomerschool binnenkort van start

HOUTEN Voor de 11e keer heeft de werkgroep van de Senioren Zomerschool Houten een programma samengesteld voor de wat oudere inwoners van Houten, Schalkwijk, 't Goy en Tull en 't Waal. In de periode van maandag 22 juli tot en met zaterdag 31 augustus worden wekelijks activiteiten aangeboden met een recreatief, sportief, educatief of cultureel karakter.

door Richard Thoolen

PROGRAMMA Vorige week woensdag werd het programmaboekje officieel gepresenteerd door de voorzitster van de werkgroep, Annemieke Hoogenhout. In totaal worden er 25 activiteiten aangeboden waar men tegen een kleine vergoeding aan deel kan nemen. Er is rekening gehouden met mensen die minder mobiel zijn en veel activiteiten zijn dan ook rolstoel- en/of rollator toegankelijk.Vervolgens werd het programmaboekje aangeboden aan wethouder Zorg en Welzijn, Jana Smith-Visser.

CONTENT Wethouder Smith-Visser was vol lof over de vrijwilligers achter de Senioren Zomerschool en het geboden programma. ,,Het is een mooi en praktisch boekje geworden met een grote diversiteit aan activiteiten. Er is voor ieders interesse wel iets opgenomen, of men nu van natuur, architectuur of cultuur houdt. Ook fijn vind ik dat er rekening gehouden is met budget en het ook voor de kleine beurs betaalbaar gehouden is. Het is een bijzonder inwonersinitiatief met een voorbeeldfunctie naar de omgeving. Goed gedaan en ga zo door."

VERRASSEND Hoogenhout: ,,Het is voor onszelf ook wel een verrassing wat er voor programma uitgekomen is. Het oorspronkelijke idee van 50% bestaande en 50% nieuwe activiteiten, en de helft binnen Houten en de andere helft buiten Houten hebben we helemaal losgelaten. We hebben een paar succesactiviteiten terug laten komen, maar de meeste zijn geheel nieuw. Dat maakt het voor ons en de deelnemers weer een verrassend seizoen. We gaan weer onze uiterste best om iedereen een leuke dag te bezorgen en zullen trachten activiteiten te herhalen bij overschrijving."


BEGELEIDERS Veel begeleiders waren aanwezig bij de presentatie en op voorhand enthousiast. Bijvoorbeeld Koos Koster die een workshop 'Op zoek naar je voorouders' geeft. Koster: ,,Ik heb mijn eigen familie in kaart gebracht en zo'n 27.000 personen gevonden. Het ging nog niet terug tot Adam en Eva, maar wel tot de periode 1000/1100. Soms blijken mensen heel beroemde voorouders te hebben gehad." Of Peter van Meulen die een excursie begeleidt binnen onze eigen gemeente Houten. Van Meulen: ,,Het is heel interessant om kennis te nemen van het beleid achter de groenvoorziening in Houten en het ter plekke te aanschouwen.Wat is er allemaal aangelegd en waarom? Op de fiets bezoeken we pareltjes binnen onze gemeente."

INSCHRIJVEN Inschrijven voor één of meerdere activiteiten kan men doen door het invullen van een inschrijfformulier. Het programmaboekje van de Senioren Zomerschool Houten is in te zien op de website www.seniorenzomerschoolhouten.nl en kan, voorzien van inschrijfformulier, opgehaald worden in het Gemeentehuis, de Bibliotheek, huisartsenposten en de culturele centra- Het Huis van Houten, Schoneveld en de Wiese.

Ingevulde inschrijvingsformulieren kunnen worden ingeleverd bij Cursus&co, boven de bibliotheek.