Senioren zomerschool

HOUTEN De zomervakantie is weer voorbij. De Senioren zomerschool heeft de activiteiten in stijl afgesloten. Op zaterdag 20 augustus was de afsluitende activiteit in Theater aan de Slinger.

Na een korte inleiding van de voorzitter Jan van der Werf kregen de aanwezigen een compilatie te zien van alle activiteiten deze zomer. Alle foto's en filmpjes waren voorzien met begeleidende tekst tot een geheel gemaakt. In de zaal hoorde je soms in de ene hoek dan in de andere hoek: oh ja en ach, kijk dat was leuk. Het was een feest van herkenning voor de deelnemers. Vervolgens kreeg wethouder Jocko Rensen het woord. Hij had bij de uitreiking van het boekje in mei gezegd dat het boekje een gouden randje verdiende en een ingelijst exemplaar teruggegeven. Nu had hij voor alle werkgroepleden, ook met het oog op de afgelopen olympische spelen, een gouden medaille!

De film The Intern kon daarna door iedereen worden bekeken. De film begint, heel toepasselijk, met een groep mensen die Tai Chi beoefenen. Dit was de eerste activiteit van de Senioren zomerschool. De film zelf sluit ook heel goed aan bij het programma. In de film wordt duidelijk dat ouderen nog wel degelijk hun ervaringen kunnen inzetten voor de nieuwere generaties.

Als allerlaatste was er een drankje en hapje ter afsluiting. De deelnemers bleven nog lang zitten en napraten. Al met al kijkt de senioren zomerschool op een succesvol programma. Na de evaluatie in september gaan de werkgroepleden in oktober beginnen om een nieuw programma te gaan samenstellen voor de zomervakantie van 2017. Nogmaals hartelijk bedankt voor uw deelname.