• Schoolsporttoernooi

    Sportpunt Houten

Schoolsporttoernooien in Houten

HOUTEN Iedereen die in Houten op school zit of heeft gezeten kent ze wel; de schoolsporttoernooien. Sporttoernooien waar je – na schooltijd – aan deelneemt met een team, wat vaak bestaat uit klasgenootjes en/of vriendjes en waarbij je je eigen school vertegenwoordigt. Een jarenlange traditie die zowel door de verenigingen als door leerlingen als zeer positief wordt ervaren.

In Houten organiseren de sportverenigingen de schoolsporttoernooien met, waar nodig, ondersteuning van Sportpunt Houten en/of de sportbond. Deelname aan de sporttoernooien kent vele voordelen; zo stimuleert het kinderen om in teamverband deel te nemen aan divers sportaanbod, leren ze omgaan met winst en verlies, scoren, de scheidsrechter, sportiviteit en respect en staat een stukje teambuilding centraal. Sportpunt Houten draagt zorg voor de publicatie van de schoolsportkalender. Sportverenigingen kiezen zelf een datum en zijn zelf verantwoordelijk voor de communicatie richting de scholen.. Afstemming met Sportpunt Houten is hierbij niet onbelangrijk om overlapping te voorkomen.

Voor komend schooljaar staan er weer leuke sporten op de agenda, zoals zwemmen, schaken, tafeltennis, volleybal, voetbal, korfbal en badminton. In oktober trappen we af met het schoolzwemtoernooi wat sinds 2015 georganiseerd wordt door zwembad de Startsprong. November staat in het teken van het schoolschaaktoernooi. De Schaakclub Houten viert dit jaar hun 40-jarig jubileum én het Houtense schoolschaaktoernooi bestaat ook nog eens 20 jaar! In twee weken gaat er toegewerkt worden naar de finaledag op 21 november in het gemeentehuis van Houten. Leuk detail is dat 3 dagen na de finaledag Nederlands Kampioen Anne Haast aanwezig zal zijn op een groot simultaan-evenement dat georganiseerd wordt in het kader van het 40-jarig jubileum van de club. De groepen 5 en 6 van de basisscholen in Houten kunnen eind november ook nog eens hun hart ophalen tijdens het schooltafeltennistoernooi. Ook de HTTC (Houtense Tafeltennis Club) bestaat 40 jaar en daagt alle jongens en meisjes uit om mee te doen! In 2019 trapt in februari Volleybalvereniging Taurus het schoolsportjaar af met het schoolvolleybaltoernooi voor de groepen 5 en 7. Het toernooi kent een rijke historie en zal dit jaar voor de 38e keer gespeeld worden! Elk jaar doen maar liefst ruim 400 kinderen mee aan het toernooi! Een schoolsporttoernooi dat íedereen zich nog wel kan herinneren uit zijn/haar eigen jeugd is het schoolvoetbaltoernooi en ontbreekt dan ook niet op de sportkalender. Met de meeste deelnemers van alle schoolsporttoernooien is dit toernooi verdeeld over drie volle woensdagmiddagen in maart en een finaledag op woensdag 3 april. De wedstrijden en de finales worden gespeeld op de velden van zowel SV Houten als FC Delta Sports '95. Op 3 april vindt dit jaar ook het schoolkorfbaltoernooi plaatst wat georganiseerd wordt door, en plaatsvindt op de velden van, KV Victum. Ook dit toernooi kent een lange historie. Met een combinatie van monokorfbal – voor de laagste groepen – en tweevakskorfbal voor de hogere groepen kan iedereen mee doen met dit gezellige toernooi!

Het schooljaar 2018 – 2019 wordt afgesloten met het schoolbadmintontoernooi in mei. Het toernooi stond vorig jaar ook op de agenda maar kon uiteindelijk geen doorgang vinden. De organisatie van Badmintonvereniging Houten hoopt dat de scholen dit schooljaar de weg naar sporthal de Molenwiek weer weten te vinden.

Kennismaken met sport in voorbereiding op een toernooi Vaak bieden sportverenigingen in aanloop naar een schoolsporttoernooi diverse kennismakingslessen of clinics aan. Soms doen zij dit tijdens schooltijd (middels Trainers voor de Klas), na schooltijd (middels de JeugdSportPas) of organiseren zij zelf kennismakingsmiddagen en clinics. Voor de jeugd in Houten zeker de moeite waard om op een laagdrempelige manier in contact te komen met een sport en alvast de basisbeginselen van een sport onder de knie te krijgen.

De communicatie naar scholen én inschrijven verloopt allemaal via de desbetreffende sportaanbieder. Wil je meer weten over de schoolsporttoernooien in Houten of als sportaanbieder een schoolsporttoernooi organiseren? Neem contact met ons op, kijk eens op de website van Sportpunt Houten, www.sportpunthouten.nl en houdt onze nieuwsbrief en Social Media kanalen in de gaten.