• Rudolph van Veen komt met zijn FoodFirst Network Ambulance naar Houten

    FoodFirst Network

Rudolph van Veen bezoekt Houten met de FoodFirst Network Ambulance

HOUTEN  FoodFirst Network, het onlangs officieel gelanceerde onafhankelijke videoplatform voor een gezondere levensstijl, komt op donderdag 17 mei naar Houten. Tv-koks Rudolph van Veen, Bianca Janssen en Sandra Ysbrandy zullen op Het Rond te Houten vanaf 9:00 uur advies geven over hoe gezonde voeding en een verandering in het eetpatroon bijdraagt aan een vitale en gezondere levensstijl.

FoodFirst Network (FFN) is een initiatief van Jan Dekker en meesterkok en -patissier Rudolph van Veen. Zij stonden ook aan de basis van de succesvolle tv-formules Life & Cooking en 24Kitchen. Eind vorig jaar zag het platform het levenslicht en inmiddels krijgen al ruim 6000 abonnees dagelijks persoonlijke recepten, kookvideo's en adviezen van het team van experts via on demand streaming. Aan het platform werken naast koks ook (huis)artsen, voedingsdeskundigen, diëtisten, psychologen, gezondheidswetenschappers en fitness- en yogatrainers mee, allen met één boodschap: gezonde voeding is je beste medicijn!

Rudolph van Veen: "Door in gesprek te gaan met wetenschappers, artsen en voedingsdeskundigen heb ook ik nieuwe inzichten gekregen over de waarde van ons eten. Naast de aandacht voor lekker koken of bakken, is het nu meer dan ooit tijd om ruimschoots aandacht te besteden aan het evenwicht tussen voeding en gezondheid. Bijna de helft van alle Nederlanders heeft overgewicht en ruim 1,2 miljoen landgenoten hebben diabetes.

Daarnaast leggen veel van onze huisartsen en specialisten in Nederland de nadruk op symptoombestrijding. Bij FFN zien we voeding als beste medicijn. We moeten in Nederland van pil naar 'smaak-pa-pil'. Daarnaast willen wij met de content op ons platform meer de focus verleggen naar preventie, door de abonnees tools aan te reiken voor een gezonde levensstijl waarin gezonde voeding op de eerste plaats komt. Food first."