• Ruben van TRigt en zijn leermeester feliciteren elkaar.

    Saskia Bras

Ruben van Trigt wint patissier-battle op Horecava in de RAI

HOUTEN Ruben van Trigt, leerling-patissier uit Houten, heeft vorige week donderdag meegedaan aan de 'The Dobla Pastry Battle' edition NL 2018 tijdens de Horecava, in de RAI Amsterdam en samen met zijn leermeester Jeroen Goossens gewonnen.

Deze wedstrijd georganiseerd voor alle chefs en patissiers die passie, affiniteit en de juiste skills hebben om 3 rondes patisserie gevechten te overleven. The Pastry Battle van Dobla vindt over hele wereld plaats; na de editie in Dubai volgde deze Battle in Amsterdam, in samenwerking met het Gastronomisch Gilde.

Deelnemende teams, bestaande uit een leermeester of leraar en een leerling streden in drie rondes om de titel: 'The Dobla Pastry Battle Champion NL 2018'. De rondes bestonden uit een dessert taart, friandises en de mysterieuze blackbox opdracht. Degene met de hoogste puntenscore was winnaar van de battle.

Patisserie stevig op de horeca-kaart zetten is het doel van Dobla om deze competitie te organiseren. In de horeca kan volgens Dobla veel meer worden gedaan met patisserie. Het is het slotakkoord van een prachtig diner, daar hoort een dessert bij.