• Foeke Booij en wethouder Kees van Dalen demonstreren hoe dat straks zal gaan met de Santa Run.

  John van Amerongen
 • Foek Booij biedt sportwethouder Kees van Dalen het eerste santa pak aan.

  John van Amerongen
 • Foeke Booij en Kees van Dalen trekken hun santapakken aan.

  John van Amerongen
 • Foeke Booij en Kees van Dalen trekken hun santapakken aan.

  John van Amerongen
 • Klaar om te lopen

  John van Amerongen

Rotary Santa Run Houten voor goede doelen op 17 december 

HOUTEN Rotary Castellum en Rotary Club Houten organiseren samen de Rotary Santa Run voor een goed doel. De opbrengst gaat naar Jeugdsportfonds Houten voor de sportbevordering van Houtense kinderen en naar de Nierstichting. "Het kerstgevoel omarmen, een geweldige middag hebben met sport- en schoolvrienden, familie, collega's en het goede doel steunen? De Rotary Santa Run is een prachtig evenement waarbij honderden deelnemers, jong en oud, verkleed als kerstman een parcours (hard)lopen van ca. 3,3 km door de wijken en het centrum van Houten. Op vrijdag 25 november deden Foek Booij van de Rotary en wethouder Kees van Dalen aan promotie. Een echte 'funloop'. Schrijf je nu in voor dit gezellige feest op zaterdag 17 december en steun daarbij het goede doel", zo staat op www.santarunhouten.nl

John van Amerongen

De Rotary Santa Run Houten is een loop/wandel/ren trip in een kerstpak door de wijken en het centrum van Houten. De Santa Run start en eindigt op het Rond. Aan deze run kan iedereen meedoen, jong en oud.  Deelname kost 10 euro en daarvoor krijgt de deelnemer een kerstmanpak, startnummer, een unieke Santa Run medaille en een drankje bij de finish. De Santa Run is een beproefd concept en wordt reeds jaren door een aantal Rotary clubs georganiseerd in hun plaats. De twee Houtense Rotary clubs hebben dit idee nu omarmd. Alle mensen, van DJ tot verkeersregelaars, werken belangeloos mee.

PROGRAMMA 17 DECEMBER 10.00 uur: Stand voor informatie en last minute aanmelders open op Het Rond. 13.30 uur: Verzamelen op Het Rond. 13.45 uur: Warming up door Piazza Sport met DJ Patrick Keijzer. 14.00 uur: Start Santa Run (hard)lopen, 3,3 km. 15.00 - 16.30 uur:Prijsuitreiking en bekendmaking sponsoropbrengsten voor de goede doelen op het podium en een gezellige afsluiting met muziek en versnaperingen. Presentatie van de Santa Run Houten 2016 wordt verzorgd door Eddie Heerings. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door DJ Patrick.

LUDIEKE LOPERS Er zijn ook prijzen te winnen voor de ludiekste groepen en individuele lopers.

JEUGDSPORTFONDS HOUTEN Het Jeugdsportfonds Houten geeft sportkansen aan kinderen die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. Kinderen vanaf 4 tot 18 jaar uit de gemeente Houten komen hiervoor in aanmerking. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen en sportspullen. Meer informatie over het Jeugdsportfonds kunt u vinden op www.sportpunthouten.nl. "Onze ambitie is om dit jaar minimaal 40 Houtense kinderen te kunnen verblijden met een sportabonnement", zo liet een lid van de Rotary ons weten.

NIERSTICHTING De Nierstichting gaat voor het ontwikkelen van de draagbare kunstnier. Dat betekent: minder afhankelijk van het ziekenhuis, van vermoeidheid en een dieet. En: meer energie en een betere conditie. Werk, sport, sociale activiteiten: ze komen dichterbij met de draagbare kunstnier. Een hogere levensverwachting ook, door minder belasting op het hart.

ORGANISATIE In Houten is de organisatie in handen van Rotary Club Houten en Rotary Club Houten Castellum. Het evenement heeft een website: www.santarunhouten.nl. Hier vindt u de laatste informatie over de Santa Run Houten 2016. Voor meer informatie of suggesties, mail naar: santarunhouten@gmail.com. Er is ook een eventpagina op Facebook. 

Brin video: Omroep Houten