Rode Kruis Houten

Open Dag Mappa Mondo

HOUTEN - De drie Mappa Mondo huizen van het Rode Kruis bieden woon- en logeerzorg aan ernstig en/of chronisch zieke kinderen van 0 tot 18 jaar. De kinderen hebben door hun ziekte vaak een voortdurende behoefte aan intensieve verpleegkundige verzorging of toezicht. Die zorg bieden wij. Naast het bieden van zorg creëren we een omgeving waarin de zieke kinderen een zo gewoon mogelijk, prettig kinderleven hebben. Elke dag opnieuw, 24 uur per dag. We omringen ze met veel warmte en liefde.

Op zaterdag 21 maart opent Mappa Mondo haar deuren voor belangstellenden en geeft hiermee een uniek kijkje in de woon- en logeerhuizen voor zieke kinderen.

Middels een rondleiding en diverse demonstraties laten we zien hoe wij de kinderen gespecialiseerde zorg bieden en met veel liefde en warmte omringen. U bent welkom tussen 11:00 en 14:00 uur. Verdere informatie op: rodekruis.nl/mappamondo

Rode Kruis-winkel

Het Rode Kruis behoort tot de instellingen die gebruikte kleding inzamelen. Een deel van die kleding is nog zeer goed bruikbaar. Daarom worden die draagbare kledingstukken uitgeselecteerd en weer verkocht. Dat gebeurt tegen uiterst lage prijzen: een compleet pak voor een paar euro, een vest of overhemd voor minder dan één euro, enz.

In Utrecht is zo'n Rode Kruiswinkel: Boe(k)tiek. Naast kleding worden er ook boeken (20 tot 50 cent), cd's, lp's, ep's en kleine huishoudelijke spullen verkocht. Een soort kringloopwinkel, dus. De winkel, Koningsweg 2 in Utrecht, is iedere zaterdag open van 10.00 - 12.00 uur.

U kunt er ook door de week goederen afgeven. Bij de ingang van het Rode Kruisgebouw staat een container waarin kleren en boeken gedeponeerd kunnen worden. Grotere spullen kunt u afgeven bij de receptie op werkdagen tussen 9.00 en 17:00 uur. Wilt u informatie over af te geven goederen, bel dan gerust: 2520134. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan het Rode Kruis in Utrecht.