• Ridderspoor rent voor CliniClowns

    Ridderspoor
  • Ridderspoor rent voor CliniClowns

    Ridderspoor
  • Ridderspoor rent voor CliniClowns

    Ridderspoor

Ridderspoor rent voor CliniClowns

HOUTEN  Op 10 mei jl. organiseerde OBS Ridderspoor een sponsorloop voor Stichting CliniClowns Nederland. De kinderen van alle groepen, groot en klein hebben zich die dag ingezet voor het bijzondere werk van CliniClowns. Met de opbrengst van deze sportieve actie kan CliniClowns nog meer zieke en gehandicapte kinderen laten lachen en even vergeten dat ze ziek zijn.

,,Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen leren om iets goed te doen voor anderen. We staan allen achter het werk van CliniClowns, waardoor iedereen erg gemotiveerd was om een mooi bedrag bij elkaar te lopen!" aldus een stralende juf Marit, mede organisator van de sponsorloop.

DE HELE SCHOOL IN BEWEGING VOOR EEN LACH De sponsorloop werd gehouden om de school door zoveel mogelijk rondjes te lopen. De loop startte gezamenlijk rond het buitenpodium waar de Ridderspoor Dancecrew de dag opende. De weken voorafgaand aan de actie hebben de juffen en meesters enthousiast het belang van het werk van CliniClowns aan de kinderen uitgelegd en zijn de kinderen actief op zoek gegaan naar zoveel mogelijk gulle sponsors. Dat is gelukt. Opa's, oma's, buren, vrienden en familie steunden de kinderen volop. Per kwartier startte er een groep, die vervolgens door ouders en andere groepen werden toegejuicht en aangemoedigd.

De kinderen hebben zich voor de volle 100% ingezet. Met hun gesponsorde rondjes is er een bedrag van € 6076,95 opgehaald voor het werk van de CliniClowns. Op vrijdag 17 mei is op feestelijke wijze het bedrag bekend gemaakt op het plein! Het resultaat is met luid gejuich van de kinderen ontvangen. De cheque werd overhandigd aan een vertegenwoordigster van de Stichting. Zij bedankte de kinderen en de sponsors hartelijk namens de kinderen die in de ziekenhuizen verblijven.

CLINICLOWNS Jaarlijks zorgen 70 speciaal opgeleide CliniClowns voor afleiding en plezier bij meer dan 90.000 zieke en gehandicapte kinderen in ziekenhuizen, thuis, op scholen, bij instellingen en online.