Repair Café

HOUTEN Het Repaircafé is er weer op zaterdag 11 februari met uitbreiding van de diensten: Oude smartphones! Misschien zoekt u een goed doel voor een oude smartphone? Heeft u er nog één ergens in een laatje liggen? Wil u daar een mooie bestemming voor? Dan kan het Repaircafé u daarbij helpen. Of de telefoon het nog doet of niet is niet belangrijk. Door hem bij Repaircafé in te leveren kunt u er iemand mee helpen. 

Repaircafé Nederland is in samenwerking met het gerenommeerde reparatiebedrijf ReplaceDirect een project gestart om oude, al dan niet defecte, smartphones een nieuwe bestemming te geven. En natuurlijk doet Repaircafé Houten mee aan dit project. Nederlandse Repaircafé 's gaan oude smartphones inzamelen en ReplaceDirect knapt ze op en repareert ze indien nodig. Vervolgens worden de opgeknapte smartphones via de Nederlandse Repaircafé 's aangeboden aan personen met een smalle beurs. Smartphones die niet meer te repareren zijn worden op een ecologisch verantwoorde manier gerecycled.

Maar het Repaircafé gaat uiteraard gewoon door met de gewone maandelijkse activiteiten. Ook komende zaterdag 11 februari vanaf 10.00 uur bent u van harte welkom bij het Repaircafé aan de Putterhaag 2 met uw defecte spullen. Zij zullen hun best doen om te repareren wat te repareren is. Neemt u wel van uw elektrische apparaat, laptop, telefoon of tablet snoer, voeding en/of oplader mee. Het Repaircafé heeft veel, maar niet alles. Dat geldt trouwens ook voor reserve onderdelen. Als een onderdeel besteld moet worden, betekent dat vaak dat de reparatie pas kan worden afgemaakt tijdens een volgend Repaircafé.U kunt ook met uw te vermaken of te herstellen kleding komen. De naaisters zullen ook weer aanwezig zijn. En weet u al dat u ook met klein meubilair en fietsen kunt komen?

Tot uiterlijk 13.30 uur kunt u zich aanmelden. Later kan niet meer, omdat echt om 14.00 uur alle onderhanden reparaties afgerond moeten zijn. Dus tot komende zaterdag aan de Putterhaag 2 vanaf 10.00 uur. Tot aan de zomervakantie is het Repaircafé er verder nog op 11 maart, 8 april, 13 mei en 10 juni. En bent u nog nooit bij het Repaircafé geweest en wilt u wel eens zien hoe het daar toegaat? Bekijkt u dan het volgende filmpje van onze vloggende wethouder van zijn bezoek aan het Repaircafé: https://www.youtube.com/watch?v=rJx7O_sSki8&t=4s. En ook een interessant artikel over de Repaircafé 's in de USA:

https://mobile.nytimes.com/2017/01/18/us/repair-cafe.html?smid=nytcore-ipad-share&smprod=nytcore-ipad&referer=http://m.facebook.com