Repair Café

HOUTEN Het Repair Café Houten is er weer op 10 september. Het laatste Repair Café vóór de zomervakantie was op 11 juni, alweer 2 maanden geleden! Na een verdiende vakantie staan de vrijwilligers van het Repaircafé weer in de startblokken om u te helpen bij het repareren van uw kapotte spullen.

Zoals altijd kunt u iedere tweede zaterdag van de maand terecht bij het Repaircafé in de Krachtfabriek, Putterhaag 2, tussen 10.00 en 13.30 uur, om te beginnen dus komende zaterdag 10 september. U kunt komen met alles wat defect is, waar u aan gehecht bent en niet weg kunt gooien of wat u gewoon graag gerepareerd wilt zien. En dat kan zijn: uw defecte waterkoker, koffiemachine, CD speler, stofzuiger, klok, heggenschaar enzovoorts. Het Repair Café doet zijn best voor u. Maar om eerlijk te zijn: het lukt echter niet altijd. Daarnaast zijn de naaisters aanwezig om uw kleding indien nodig te repareren of te vermaken.

[REGELS Het is goed om deze eerste keer na de vakantie even de regels te vermelden. U kunt u aanmelden vanaf 10.00 uur en de aanmelding sluit om 13.30 uur. Uiteraard wordt geprobeerd iedereen die komt te helpen, maar om 14.00 uur moeten echt alle onderhanden reparaties afgerond zijn. Voor elk te repareren artikel moet u bij het aanmelden even een formulier invullen. Elk formulier krijgt een volgnummer en u wordt door een medewerker opgehaald als u aan de beurt bent. U zit tegenover de medewerker die u helpt aan de andere kant van de tafel, zodat u tijdens de reparatie kunt aangeven wat het probleem is, indien nodig een helpende hand bieden en zien wat het resultaat is. En de medewerkers vinden het ook leuk om u te vertellen wat zij vinden en wat zij aan het doen zijn om het te verhelpen. Als het is gelukt of als duidelijk is dat het echt 'einde oefening' is, dan wordt het resultaat vermeld op het formulier, dat vervolgens ingeleverd kan worden bij de inschrijftafel. De werkzaamheden worden kosteloos voor u uitgevoerd. Wel zou het echter fijn zijn als u een vrijwillige bijdrage wilt geven. Het Repair Café wordt niet gesubsidieerd, maar er moet soms wel gereedschap aangeschaft worden en dat kan dan van uw giften. Vergeet u niet om een snoer, voeding of oplader mee te nemen, én een cd als u met een cd-speler komt of een dvd als u met een dvd-speler komt.

Kunt u deze zaterdag niet, dan is het Repair Café er weer op 8 oktober, 12 november, 10 december en in 2017 op 14 januari, 11 februari, 11 maart, 8 april, 13 mei en 10 juni.