• Haal een kleurplaat bij Noppes en win een dagje uit naar Toverland

    Wecycle

Recycle mee bij kringloopwinkel Noppes en maak kans op een uitje!

HOUTEN Kringloopwinkel Noppes uit Houten is partner van Wecycle en samen organiseren zij een leuke actie: als iemand een lampenarmatuur weggeeft aan de kringloopwinkel, krijgt hij een kleurplaat. Hiermee is er kans op een uitje voor vier personen naar attractiepark Toverland. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen in Nederland.

Denk bij een lampenarmatuur bijvoorbeeld aan een zaklamp, bureaulamp, fietslamp, staande lamp, hanglamp, muurlamp of tuinlamp. De kleurplaatactie is onderdeel van een landelijke campagne om de inzameling van lampen en armaturen te stimuleren. Voor de kleurplaten geldt: op=op.

Wecycle werkt samen met de meeste kringloopbedrijven die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland. Door samen te werken met Wecycle, bieden kringloopbedrijven hun klanten de zekerheid dat ook in de afdankfase op een verantwoorde manier wordt omgegaan met elektrische apparaten.

WECYCLE Wecycle is de stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dit doen ze voor zes producentenorganisaties, waarbij 1.750 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen zijn aangesloten. De inzameling en recycling organiseren ze kostenefficiënt en met een maximaal milieurendement. Er zijn 10.000 inzamelpunten in Nederland en men werkt samen met veel inzamelpartners waaronder gemeenten, winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en met vervoerders en verwerkers van e-waste. Zo leveren ze dagelijks een bijdrage aan de circulaire economie. In 2017 heeft men 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden.