• TS

Buitenwereld bestaat voor en door Houtenaren

HOUTEN ,,Het was een tijdje stil rondom Buitenwereld, maar het gaat goed," vertelt Carla Geijskes, nieuwe voorzitter van stichting Buitenwereld. ,,Wel hebben we vrijwilligers nodig. We konden zondag 8 september de deuren niet openen, vanwege een tekort aan vrijwilligers. Buitenwereld gaat me aan het hart. Hier wil ik me voor inzetten in het besef dat we er alleen kunnen zijn voor Houten, door Houten. Daarmee benadruk ik dat we Houtenaren nodig hebben om te blijven bestaan."

Irene van Valen

NIEUWE PLANNEN Buitenwereld wil vanaf 2020 de huidige speeltuin en kinderboerderij beter met elkaar verbinden. "Dat kan door een grotere horecagelegenheid in het midden van het terrein. Van daaruit kunnen ouders en verzorgers beter op de kinderen letten", legt Carla uit. ,,Het is onze bedoeling meer aandacht bij de circulaire economie te leggen. Dus aan de ene kant horeca en aan de andere kant tentoonstellingen over groene onderwerpen, zoals plastic recycling of hoe om te gaan met het milieu en de natuur. Mogelijk koppelen we er een moestuin en een boerderijwinkel aan met in het midden een ruimte waar les gegeven kan worden aan scholen of yoga- en tekenlessen.

REGIOFUNCTIE Vanuit de hele regio bezoeken mensen de speeltuin en kinderboerderij. Dit heeft volgens Carla te maken met de vele mogelijkheden. De speeltuin is groot, de dieren zien er goed verzorgd en gezond uit en het hele terrein is omgeven door hekken. Buitenwereld is goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

SAMENWERKEN Met fysieke en financiële hulp van anderen en door samen te werken met de gemeente kan Buitenwereld blijven bestaan. ,,We willen intensiever samenwerken met organisaties uit Houten. We willen beter samenwerking met NME Houten in het maken van lespakketten. Daarnaast zoeken we sponsors en bedrijven die naast financieel ook fysiek mee kunnen werken en denken. Zo bedrukte een bedrijf onze shirts. We kunnen veel hulp gebruiken, waar we ook op de Activiteitenmarkt aandacht aan besteedden."

VRIJWILLIGERS ,,Op de Activiteitenmarkt ontmoetten we geïnteresseerden. Zij maakten al kennis met ons gezellige team. We doen een speciaal beroep op gepensioneerden. Hun ervaring op allerlei gebieden van management tot onderhoud kan ons helpen. Mensen die inburgeren zijn ook welkom. Kom daarom eens binnenwandelen en kennismaken", merkt Carla op. ,,Bij ons is veel mogelijk. Mensen kunnen op vaste basis ingeroosterd worden of eenmalig iets betekenen. Men kan ingezet worden bij het verzorgen van dieren, voor onderhoud of bij feesten als Sinterklaas en verjaardagen. We hebben voor ieder wat wils met als doel: Buitenwereld mooier en beter te maken. Interesse of wil je meer weten? Mail naar voorzitter@buitenwereld.nl