Record opbrengst voor Krommerijn Festival

BUNNIK Met een record aantal bezoekers was het op zondag 14 januari een geweldig muziekfestijn tijdens de vierde editie van het Krommerijn Festival in Bunnik. De Landgoederij stond bol van gezelligheid en op het programma stond dit jaar op veler verzoek, éxtra veel blues.

Met dank aan Arie Verheul van BluesInWijk hadden zo'n 900 mensen wel oren naar optredens van The Blues Sparks, Barrelhouse, Soulsville, Big Bo, Sugar Queen, Hoodoo Monks en Arne & Friends. Er is geluisterd, meegezongen en gedanst. Er is daarnaast volop van de gelegenheid gebruik gemaakt om elkaar te ontmoeten, wat te drinken en een lekker hapje te eten. Er is enorm genoten.

Niet alleen het bezoekersaantal was een record. Het bruisende festival leverde ook een record opbrengst op voor Fonds verstandelijk gehandicapten. Mede dankzij een geweldige groep sponsoren uit de regio kan het fonds maar liefst € 23.000 besteden aan projecten die eenzaamheid onder mensen met een verstandelijke beperking tegengaan.

Het was de laatste keer dat Fonds verstandelijk gehandicapten betrokken is bij de organisatie van het Krommerijn Festival. Linda Ostendorp: "Met enige weemoed neem ik afscheid maar ik had me geen mooiere afsluiting kunnen wensen. Ik ben er trots op dat we samen met BHG gedurende vier jaar zo'n mooi festival hebben neergezet, waar ook muzikaal talent met een verstandelijke beperking kon optreden. En wat een geweldige opbrengst! Ik ben er stil van.

Heel veel dank aan alle bezoekers, De Landgoederij en in het bijzonder alle sponsoren voor hun bijdrage en betrokkenheid."

Door het succes en de vele enthousiaste reacties, beraadt BHG zich over voortzetting van het Krommerijn Festival. Men is inmiddels door een aantal partijen benaderd en een mogelijke vijfde editie van het mooie festival wordt dan ook overwogen.