Proxima Terminale Zorg viert lustrum

REGIO Proxima levert al 30 jaar terminale zorg aan huis in de regio en de hospice in Nieuwegein bestaat inmiddels 10 jaar. Dat viert Proxima een jaar lang met een aantal activiteiten.

COLLEGETOUR "DOODGEWOON DOODGAAN OF TOCH NIET…"

Op 29 maart organiseert Proxima om 14.00 uur in theater De Kom in Nieuwegein een 'collegetour' over het thema: "Doodgewoon doodgaan of toch niet…" De zorg voor mensen die gaan sterven is aan verandering onderhevig. Lever je deze zorg vooral met professionals? Of kan je die ook leveren met goed opgeleide vrijwilligers in samenspel met beroepskrachten? Daarover interviewt Inge Diepman vijf deskundigen. Ook mensen uit de zaal kunnen vragen stellen. Werkt u in de zorg? Dan bent u van harte welkom. U kunt u per mail opgeven bij administratie@proxima-terminalezorg.nl.

THEATERVOORSTELLING 'LEEF'

Op 22 oktober organiseren wij in samenwerking met theater De Kom in Nieuwegein een speciale voorstelling. Het gaat om de solovoorstelling "Leef". Jamie Grant, bekend van onder andere de tv-serie Flikken Maastricht, speelt daarin de rol van de twintigjarige ernstig zieke Laura Maaskant, die besluit zichzelf niet te laten behandelen, maar optimaal te genieten van de tijd die haar nog gegeven is. Kaarten zijn voor een gereduceerde prijs van € 19,00 bij De Kom te bestellen.

VRIJWILLIGERS

De zorg die Proxima stervenden biedt is niet mogelijk zonder de inzet van vele vrijwilligers. Zij leveren een groot deel van de zorg. Dat is intensief, maar ook heel dankbaar werk. Voor de medewerkers en vrijwilligers organiseren we op 24 mei een feest in de orangerie van huis Doorn.