• Roland de Zeeuw

Proxima Terminale Zorg geeft introductiecursus

HOUTEN Op 10 en 11 april organiseert Proxima Terminale Zorg weer een tweedaagse introductiecursus in de Bron in Nieuwegein voor toekomstige vrijwilligers. Proxima geeft al 30 jaar in de regio zorg aan huis voor mensen die gaan sterven. Dit werk wordt voor het grootste deel gedaan door vrijwilligers. Juist in de laatste fase van iemands leven bestaat er risico op overbelasting voor de familie en mantelzorgers. De vrijwilligers van Proxima kunnen op afgesproken momenten de ondersteuning van hen overnemen. Zo is er continu aandacht voor de zieke en kunnen de naasten even opladen.

Als zorgvrijwilliger kan je echt iets betekenen bij iemands levenseinde. Het is dankbaar werk. Juist het laatste stukje leven doet er toe, en daarbij kun je als zorgvrijwilliger van enorme betekenis zijn. Natuurlijk ondersteunen we je daarbij. Op 10 en 11 april van 9.00-16.00 uur geeft Proxima in de Bron in Nieuwegein een introductiecursus. Daar vertellen we je meer over dit werk. Proxima geeft zorg aan huis in Bunnik, Houten, Lopik, Montfoort, Oudewater, Wijk bij Duurstede en IJsselstein.

WIE? Als zorgmaatje moet je echt iets willen betekenen voor een ander en niet bang zijn om je handen uit de mouwen te steken. Het werk kan best intens zijn. Dus zoekt Proxima naar mensen die zelf goed in balans zijn, sociaal vaardig en met veel geduld. Naast persoonlijke begeleiding bestaan je taken vooral uit lichte lichamelijke verzorging. De medische en verpleegkundige zorg is in handen van zorgprofessionals.

BELANGSTELLING/ Je kunt dit vrijwilligerswerk eventueel met behoud van uw uitkering doen. Je moet hiervoor wel toestemming vragen aan de uitkerende instantie. Daar kun je dit vragen onder vermelding van het feit dat je vrijwilligerswerk gaat verrichten voor de Stichting Proxima Terminale zorg Hospice & Thuis. Proxima heeft de daarvoor noodzakelijke ANBI status. Heb je interesse in dit werk? Neem dan contact op met Proxima op 030-6050820 of mailen naar info@proxima-terminalezorg.nl. Je leest alles over dit werk op de website www.proxima-terminalezorg.nl