• Nol Havens

Programma Theater Aan de Slinger

HOUTEN Leadzangeres van Gare du Nord komt met solovoorstelling

Dorona Alberti is al jaren de frontvrouw van Gare du Nord, Neerlands bekendste lounge- en jazzgroep. Ze komt donderdag 21 januari om 20.15 uur met haar solovoorstelling naar Theater Aan de Slinger. In het muziektheaterprogramma 'Käsebrot' zingt ze, begeleid door Pieter de Graaf op piano en Jonas Pap op cello, in het Duits. Het is de taal van haar jeugd en volgens Dorona een veelzijdige en poëtische taal. Het trio speelt en zingt nummers van Entartete Musik en Schlager tot Deutsche Welle, hiphop en house. Ze flirten met klassiek en punk, maar blijven altijd bij de kern: hun grote liefde voor het spelen.

VERDER IN THEATER AAN DE SLINGER

Woensdag 20 januari om 20.15 uur komt het cabaretduo Droog Brood met 'Kissy Kissy'. Een avond vol miscommunicatie en vervreemding, en "slowmotionslapstick van wereldniveau" (Volkskrant). Vrijdag 22 januari om 20.15 uur staat een onvervalste klucht op het podium: 'Prettig gestoord' (try-out) met onder andere Bartho Braat en Arijan -Adje- van Bavel. Het wordt schateren om misverstanden en mensen die op verkeerde momenten op verkeerde plekken opduiken. Donderdag 28 januari om 20.15 uur staat de voorstelling 'Eeuwig vlees' (try-out) van het duo Matroesjka op een bijzondere locatie: landgoed Wickenburgh. Laatste kaarten via de website van het theater. Het Internationaal Danstheater komt zaterdag 30 januari om 19.30 uur met 'Kymani, het verhaal van een drummer'. Acht dansers beelden het verhaal van Kymani uit, begeleid door Afrikaanse live-percussie. Voor jong en oud! Meer informatie en kaartverkoop www.theateraandeslinger.nl.

FILM AAN DE SLINGER

Op donderdag 21 en vrijdag 22 januari draait de bejubelde film 'Son of Saul'. De pers gaf vijf sterren en schreef: "een verbijsterend, desoriënterend en verstikkend drama" (Parool) en "de Holocaustfilm die nog moest worden gemaakt." (Volkskrant). Dinsdag 26 januari draait 'The lobster', een zwart-komisch liefdesverhaal met Colin Farrell en Rachel Weisz, over een hotel waar vrijgezellen binnen 45 dagen een nieuwe partner moeten vinden, anders veranderen ze in een dier. Donderdag 28 en vrijdag 29 januari draait 'Er ist wieder da', de controversiële Duitse satire waarin Adolf Hitler wakker wordt in de 21e eeuw. De films starten om 20.30 uur. Zie www.filmaandeslinger.nl voor meer informatie en kaartverkoop.