• Prinses Beatrixsluis
  • Prises Beatrixsluis
  • Prinses Beatrixsluis

Prinses Beatrixsluis opent haar deuren tijdens Open Monumentendag

NIEUWEGEIN Rijkswaterstaat en Sas van Vreeswijk werken alweer een klein jaar aan de verbreding van het Lekkanaal en de aanleg van de 3e kolk voor de Prinses Beatrixsluis. Een mooi moment om tijdens Open Monumentendag, op zaterdag 9 september, de sluis tussen 10.00 en 17.00 uur deels open te stellen voor het publiek.

NU HET NOG KAN Het landschap rond de sluis verandert in een rap tempo. Wat u nu ziet, kan over een paar weken zomaar weer anders zijn. Grijp dus uw kans op 9 september en noteer deze dag vast in uw agenda! U kunt de bedienruimte bezoeken. Mooi om niet alleen de sluismeesters aan het werk te zien, maar het bediengebouw ook nog eens goed in u op te nemen. Dit wordt immers na oplevering van de 3e kolk gesloopt om de monumentale sluis in oude luister te herstellen!

Zoekt u het liever hogerop, beklim dan tijdens een rondleiding de noordelijke heftoren. Vanaf het balkon heeft u een prachtig uitzicht over het monumentale sluiscomplex en een groot deel van het bouwterrein, van de Lek tot aan de Schalkwijkse Wetering.

Voor hen die graag van alles horen over de bouw van de 3e kolk en de verbreding van het Lekkanaal heeft Sas van Vreeswijk een informatiepunt met uitzicht in de bouwput en over het bouwterrein. Altijd al willen weten hoe een deurkas wordt gemaakt? Vernemen hoe de wanden van de 3e kolk worden gemaakt? Het kan bij het informatiepunt van Sas van Vreeswijk, waar medewerkers klaar staan om het u allemaal te vertellen en vragen te beantwoorden.

Meer informatie over wat er allemaal precies tijdens Open Monumentendag op en rond de sluis te beleven is, volgt een week voorafgaand aan deze leuke dag. Houdt u de website www.prinsesbeatrixsluis.nl en de Facebook pagina in de gaten.